Hogy tudok belépni a Windowsba?
A következő módszer működik abban az esetben, ha a fastboot nincs bekapcsolva és lokális user van a gépen.
1. Tölts le egy Linux Live CD-t (pl. Ubuntu), írd ki CD-re/DVD-re/pendrive-ra, és bootolj be vele.
2. Csatold fel a Windows partícióját (C: meghajtó) írhatóként (sudo mkdir /mnt/c && sudo mount -t ntfs /dev/sdaX /mnt/c). Ha ekkor nem kapsz hibaüzenetet, akkor jó vagy.
3. A live rendszerben keresd meg a C:\Windows\System32\Utilman.exe fájlt, nevezd át Utilma.ex_-re.
4. A Windows\System32 mappából másold át a cmd.exe-t az Utilman.exe helyére: cp /mnt/c/Windows/System32/cmd.exe /mnt/c/Windows/System32/Utilman.exe
5. Indítsd újra a gépet, bootolj be Windowsba.
6. Kattints rá a kisegítő lehetőségek ikonjára. Ekkor elindul az Utilman.exe, ami most valójában a cmd.exe, így kapsz egy parancssort.
7. Írd be, hogy control userpasswords. Ekkor feljön egy panel, amin meg tudod változtatni a jelszavakat anélkül, hogy kérné a régi jelszót.
Remélem menni fog.
Melyik Windows? XP/7/8/10...
Windows 10 esetén online Microsoft fiók (email cím belépéskor a felhasználónév) vagy helyi fiók?
A windows 7-es telepitös csak akkor müködik ha van egy admin account jelszo nélkül, mert a hibajavito konzol is bejelentkeztet egy admin user-t.
éppen ezért a helyes megoldàs a linuxos, utobbinak nem szükséges ilyen.Az ott leirt lépések a linuxon is ugyanugy helyesek. Igy izlés kérdése, hogy a utilman.exe-t vagy a setch.exe-vel kezdi az ember.
Utàna ne fejeletsd el visszacsinàlni mert biztonsàgi kockàzatot jelent addig mig nem jön egy olyan update amely ezen fàjlokat patcheli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!