Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudom megakadályozni,...

Hogyan tudom megakadályozni, hogy minden indításkor egy könyvtár települjön a temp mappába?

Figyelt kérdés

Úgy kezdődött hogy vírusos lett a gépem egy fájl letöltésekor... Azóta letisztítottam Malwarebytes-al és egy Antivirus programmal is. És már nem is jelez több fertőzöttséget. Volt több problémám is de azokon mind túljutottam egyet kivéve. A temp mappába minden rendszerindításkor települ egy könyvtár jelszavas fájlokkal zip-be tömörítve. És 10 percenként jelez a Malwarebytes hogy blokkolta ezt a könyvtárat... Szóval elég idegőrlő. Az elérési útvonal minden esetben azonos:

C:Users\...\AppData\Local\Temp\{55200EC0-9577-462D-8F49-2163FBDDAFF4\ksecdd.ax AX-es végződéssel, tehát ez gondolom nem a rendes windows fájl.

Másik problémám hogy indításkor egy felugró cmd ablak fogad (abcchvij nevű). fogalmam sincs hogy mi ez és hogy nem ez telepíti-e állandóan azt a bizonyos könyvtárat.

Valaki tudna segíteni? Nagyon megköszönném :-)

2018. máj. 21. 19:25
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Teljes formázás, újratelepítés, normális védelemmel.
2018. máj. 21. 19:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mindjárt formázás meg telepítés. Az 4 óra meló!!!

Próbáld meg te megkeresni, hogy mi indul az oprendszerrel ami azt a könyvtárat létrehozza. CTRL+ALT+DEL majd itt feladatkezelő és indítás fül. Itt fel vannak sorolva a windows-al induló progik és itt kéne lennie annak is ami az ablakot hívja és a könyvtárat csinálja.

Ha valamelyik hasonlít arra az abcchvij-re azt lődd ki. Esetleg amiről nem tudod mi arra keress rá google-ba és amire azt írják hogy kártékony azt is lődd ki...

2018. máj. 21. 20:01
 3/6 anonim ***** válasza:
26%

4 óra meló, ugyan már. :D

4 óra alatt egy full setup + 10 mai játékot felrakok letöltéssel együtt.

2018. máj. 21. 20:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért, a játékokat nem kell felrakni? És az egyéb progik. riverek, tűzfal, TC, WinRar, VLC, GIMP, Java, Audacity, Ccleaner, partícionáló, recovery, böngésző, videoconverter és editor...

Persze aki csak játszik az meg van vele egy óra alatt...

2018. máj. 21. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

4 óra meló már akinek és már amilyen gépen... Nyilván a telepítést se a user csinálja, ha nem ért hozzá. Nyilván te se válaszolsz olyan kérdésre, amihez nem értesz.

Számoljuk is ki mivel jár jobban? Napokig, hetekig nyomozni ezt a problémát - nyilván legalább ennyi melója már benne van - vagy egyszer normálisan nekiállni és megcsinálni foltozgatás helyett?

2018. máj. 21. 20:40
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Bár nem a feladatkezelőben, hanem a Revo Uninstallerben, de letiltottam az automatikusan indulót. Azonban újbóli betöltésre ismét ott termett egy újabb ugyanolyan nevű a letiltott mellett.. Nos, ezt már megoldottam, csak a C:\Users\Krisztian\AppData\Roaming\Microsoft\Windows mappába is be volt épülve, és így mindig újra tette magát. De már kitöröltem innen is. Most egy másik popup keresi ezen a helyen, csak ugye nem találja. A ksecdd.ax-es probléma még mindig fennáll..

Kismillió adat van a gépen, bár még valamennyire rendezett formában, de azért nem szívesen csinálnám elölről, bár a gép gyors, de attól még tényleg beletelne annyi időbe...

2018. máj. 21. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!