Hogyan lehet megakadályozni, hogy egy program kimenjen az internetre?
Figyelt kérdés
Tűzfal nélkül, ha lehet, mert az ki van kapcsolva.2017. okt. 5. 13:24
2/9 anonim válasza:
c:\Windows\system32\WF.msc
Felveszed az Outbound Rules közé Deny rule-ként.
3/9 anonim válasza:
...de gondolom nem csak a kifelé menő forgalmat szeretnéd tiltani, szóval vedd fel az Inbound Rules-ok közé is :)
4/9 A kérdező kommentje:
#2: Ez jó lesz, csak tűzfal nélkül nem működik, de nem baj, akkor bekapcsolom majd megint.
2017. okt. 5. 14:29
6/9 anonim válasza:
Esetleg olyat lehet még, hogy ha tudod, hogy milyen címre megy ki az adott progri (pl. megnézed netmon-al), akkor azt felveszed a localhost IP-hez (127.0.01-hez) a c:\Windows\System32\driver\etc\hosts fájlban ...onnantól kezdve ha a program megnyitná az adott URL-t, akkor 404-et fog kapni, mert a cím a te IP címedhez lesz hozzárendelve, azon meg ugye nem fut webszerver (legalábbis gondolom)
7/9 anonim válasza:
...a tűzfalat azért nem annyira szerencsés kikapcsolva tartani. Okés, ha van routered, azon is van tűzfal, de ettől függetlenül érdemes azt betartani, hogy az UAC, a tűzfal és a víruskereső mindig legyen bekapcsolva.
8/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom sajnos, hogy milyen címre menne ki.
2017. okt. 5. 14:38
9/9 anonim válasza:
netmon-al tudod monitorozni, hogy milyen windows process, milyen címre megy ki (persze ehhez az kell, hogy kiengedd kicsit a netre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!