Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik töredezettség mentesítő...

Melyik töredezettség mentesítő program tudja legjobban megakadályozni a fájlok töredezetté válását?

Figyelt kérdés

A Defraggler programot használom az adatpartíció defragmentálásához. Próbáltam már a szabad részt is töredezettség mentesíteni de azt tapasztalom, hogy amint egy fájlt írok a lemezre az már azonnal 100-150 darabban kerül rögzítésre. Ezt meg is mutatja a Defraggler.

Milyen programot próbáljak ki amely nem okozza ezt a problémát? Az adatpartició egy 1 TB-os HDD, 84 százalék szabad hellyel. A rendszer egy SSD lemezen van

2016. júl. 8. 23:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Microsoft® lemeztöredezettség-mentesítő
2016. júl. 8. 23:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha lehet akkor az SSD-t ne töredezettségmentesítsd, "windows-os töredezettségpiszkáló" egy vicc akkor inkább a defraggler
2016. júl. 8. 23:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Az SSD-t nem szoktam töredezettség mentesíteni, írtam, hogy az adatpartícióról van szó. Azon vannak a gondok.
2016. júl. 8. 23:19
 4/9 anonim ***** válasza:
O&O defrag.
2016. júl. 8. 23:44
 5/9 donfetibo ***** válasza:

#4 +1

☺☻

2016. júl. 9. 05:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem is az O&O vált be, több kipróbálása után.

SSD-t nem szabad töredezettség-mentesíteni úgy hallottam, bár nekem nincs.

2016. júl. 9. 08:01
 7/9 Szirty ***** válasza:

A töredezettség mentesítő nem akadályozza meg a file-ok töredezését, hanem megszünteti a töredezettséget.

Tehát nem megelőző intézkedés, hanem utólagos orvosság.

2016. júl. 9. 12:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Megelőzni nem lehet a töredezettséget, mivel a merevlemez hardveresen az összes fejjel ír, hogy gyorsabb legyen.

De ha csak adat van rajta, vagy zene vagy film, akkor lényegtelen, nem fogsz látni különbséget sebességben, nem érdemes minden töredékre mentesíteni. Ha program vagy játék töredezett, azokat lehet.

2016. júl. 9. 13:27
 9/9 Szirty ***** válasza:

"De ha csak adat van rajta, vagy zene vagy film, akkor lényegtelen, nem fogsz látni különbséget sebességben"

Igen?

Akkor képzelj el egy 20GB-os adatbázist, amiben a program keresni kezd vagy indexeli vagy bármilyen okból végig olvassa :)

2016. júl. 9. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!