Hogyan lehet eltávolítani az msiexec. Exe vírust?
Gyér angoltudásommal sikerült megtudnom, hogy ez egy trójai vírus. Most hozzátok fordulnék segítségért, hogy hogyan tovább? Mit kell tenni?
Kérlek ne csak linkeket dobáljatok, hanem kérlek írjátok is le hogy mit kell tennem, mert amit találtam linkeket azok nem nagyon működnek.
Az msiexec.exe nem vírus, hanem általában egy telepítő folyamata.
Próbáld meg újraindítani a gépet, ha ekkor sem tűnik el a feladatkezelőből, akkor valószínűleg tényleg vírus.
Épp a Malwarebytes-sel tisztítom a C meghajtót, de olyan lassúúúú... Négy órája megy, és épphogy túlment a felén.
Igen, utánaolvastam, és amennyire kivettem ez egy bitcoint bányászó trójai vírus, amely egészen meg is látszik, mert folyamatosan 100%-on megy a proci úgy, hogy az erőforrás-figyelő szerint a programok nem fogyasztanak annyi procit, de valami rejtélyes módon mégiscsak 100%-on megy a processzor...
Jelenleg azt várom, hogy végezzen a Malwarebyte, aztán meglátom mi lesz. Ha leszedi, akkor minden okés, viszont ha nem, akkor rendkívüli helyzet keretein belül előrébbrakom a gépem újratelepítésének időpontját, úgyis ráfér. Gondoltam hogy a jelenlegi Windows 7 Professional-t tetetem rá vissza (sajnos még nem tudom hogyan kell újratelepíteni, majd körbekérdezem az ismerőseim hátha segítenek), viszont gondoltam rá, hogy Linuxot teszek rá - már csak kíváncsiságból, hogy milyen, ha mégse tetszene akkor visszaváltok Windowsra, ha jól tudom nem kell megint megvenni a Windowsot újratelepítésnél.
Valószínűleg majd még fogok kérdés(eke)t kiírni a Linuxxal kapcsolatban, egész érdekesnek tűnik ez a szabadság a Windowshoz képest.
Ubuntu,Debian,Linux mint(ubuntu alapú) megnézheted őket esetleg.
Van live cd-jük azzal kipróbálhatod.
Pendrive-ra úgy teheted rá: Universal USB Installer pld.
Innen letőltheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!