Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi lehet a gépemmel? Vírus,...

Mi lehet a gépemmel? Vírus, winchester, vagy más a baja?

Figyelt kérdés

Reggel bekapcsoltam a gépet, fehér alapon fekete szöveg. Valami fájlrendszer vizsgálat. Hasonlót már csinált régen is. Újraindítom, ugyanaz, végigvártam, magától újraindult. A Java-t eltüntette a gépről. Előbb lefagyott, és SZEMEM LÁTTÁRA ÚJRAINDULT MAGÁTÓL!(Kiemelés) És akkor nem tudott bebootolni. Újraindítottam, és most már be tud. Nem tudom hogy köze lehet-e hozzá, de a hosszabbítót amiben a gép dugói voltak, véletlenül kihúztam tegnap, mert nem tudtam, hogy melyik minek a zsinórja. Illetve online sorozatot is néztem, de feladta a vírusirtó hogy valami JSMiner nevű vírust akadályozott meg. De az valami könyvelőirodának az oldalán volt, nem a filmnézősön. AdBlocker van rajta, ezért nem hirdetésből van.

Adatok:

Kb. 5 éves a gépem, Win7 fut rajta.

Minecraft is van rajta, és modolt. Tegnap becrashelt.

MalwareBytes és Avast vírusirtót használok. Az Avast alapból gyenge, ezért kell a Malwarebytes mellé.

Egyszer volt egy brutális vírus rajta, ami majdnem tönkrevágta. Akkor is volt rendszertöltéskori vizsgálat, de azt az Avast csinálta.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2018. febr. 3. 13:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez a JS Miner néhány hónapja a fizetős Eset Internet Security11-et is megzavarta. Pirosban pompázott a Netbank és Tranzakcióvédelem. Kikapcsoltam és rákérdeztem az ügyfélszolgálatra, mi ez? Később újra bekapcsoltam, jött egy nagyobb adag Eset frissités és azóta rendben van minden. Mivel ismeretlenekre is reagál, ezért tiltott le modult. Nem lett a gépnek semmi baja.
2018. márc. 17. 14:06
 12/14 A kérdező kommentje:
JS Miner most elvileg a leggyakoribb vírus. De nekem valószínűleg ez az az átkos PcDogs.exe ami a 102 Dalmatians telepítőjéből jött és hiába hogy kitöröltem és uninstalláltam a játékot és az összes fájlját. De valahol rejtőzködik. Ez volt az a bizonyos brutál vírus. Ami egyszer 15 percenként egy hamis kékhalállal leállította, vagy amikor csak akkor engedte megnyitni a Facebookot amikor a Howrse lónevelde meg volt nyitva, vagy amikor az Istennek sem tudott bekapcsolni vagy leállni.
2018. márc. 18. 08:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Újra kell telepíteni, másképp nem szabadulsz meg tőle.
2018. márc. 18. 13:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Az lesz ha végleg bekrepál, de most még lehet rajta sok mindent csinálni.
2018. márc. 18. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!