Mit jelent a számítógép ellenőrzésnél a " biztonsági lyukak "?
A "biztonsági lyukak"="biztonsági résekkel".
Ezeket kihasználva adatokat lophatnak,billentyű leütést figyelhetik meg,bitcoint bányászhatnak,titkosíthatják a biztonsági rés miatt a merevlemezeket amiket fizetés után talán visszakaphatod.
Ha érdekel olvasd el ezt:
Köszönöm a válaszokat,ment a zöld pacsi.
Ezek szerint a biztonsági lyukak által sebezhetővé vált gépeken megjelenhet a zsaroló vírus. Erre gondoltam de nem voltam benne biztos ezidáig.Brrr
Igen bizony ezek a zsaroló virusok is azt használják ki.
Lehet, hogy fenn van egy vírusirtó mondjuk a Kaspersky vagy az Eset nod 32, de ha az adatbázisban nincs benne a vírus kódja akkor megfertőzi ezért érdemes az összes frissítést telepíteni.
Mondjuk a Windows 7,8,10 esetében is ez van csak ott a frissítések után még több hibát csinálnak.Aztán egyik frissitésnél még javítottak valamit aztán a 5. frissítésnél meg valamit úgy csinálnak, hogy egy jó kis biztonsági rés lesz rajta aztán ez így megy örökké, nincs hibátlan rendszer. 😫
Ment a zöld pacsi.
Olyan rendszer nincs amit nem lehet feltörni így vagy úgy,viszont szelektálja azok körét akik " hobbi " szinten hatolnak be más gépeibe.Kevesebbnek sikerül ha bonyolítva
van a rendszer hozzá férhetősége.Én kis hal vagyok ebben a medencében,még csak nem is hal csak egy neci.Nincs olyan a gépen amivel elérhetnének bármit is,ha kapok egy zsaroló virust hát ujra telepítem a gépet aztán cseszheti a zsarolást.Persze akkor is kárt okoznak nekem mert lehet,hogy a vinyot is ki kell cserélnem , vagy nem is tudom hogyan lehet utánna felállítani a gépet.
Nekem pld a merevlemez kivan szedve a gépből mert azon van néhány értékesebb dolog,mert ha nem használom akkor fölöslegesen nem kell ben lennie.
A merevlemezt ha egy zsaroló virus megtámadja titkosítja akkor egyszerűen le kell formatálni általában és használható tovább. A G Data vírusirtó pld. az ilyeneket megakadályozhatja ha érzékeli, hogy sok fájlt akar valami külső program titkosítani akkor leállítja.
Van virus,trójai ami ha pld a gépet újratelepíted akkor is megfertőzheti újra a windowsos gépet, de ahoz kb akkor lenne esély ha nem lenne a routeredben integrált tűzfal, vagy a gépen.
Ha érdekelnek vagy csak megnéznéd a sebezhetőségeket:
Illetve néhány dolog ami még érdekelhet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!