Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy tudom meg nézni valakinek...

Hogy tudom meg nézni valakinek az IP címét?

Figyelt kérdés
Mondjuk valakivel akivel beszélek emailezéssel vagy facebookon.
2017. nov. 29. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
nem vele kommunikálsz hanem az email illetve face szerverrel. Mégis mit kezdenél vele?
2017. nov. 29. 14:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Megkéred, hogy mondja el neked.

Vagy elhívod májnkráftozni, és a szerver logfájlából visszakeresed. Utána meg fel is nyomhatod a címet oda ahova nem süt be a nap, mert szinte semmit nem tudsz majd vele kezdeni.

2017. dec. 2. 16:49
 3/8 anonim válasza:
Ez nem teljesen igaz, hogy semmit nem érsz az ip címmel... Kérdezőnek meg nem válaszolok, mert gyanús, hogy visszaélne az infoval.
2017. dec. 2. 21:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de ha képes lenne arra hogy visszaéljen vele valószínűleg nem a gyakorin kérdezgetne ilyeneket.
2017. dec. 2. 22:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak ne azután hogy feltettem elkezdtem magyar/angol lexikonokat olvasni az ip cimekről és nem csak-ba megy hogy megnézem hanem ha kapok emilt valakitől akkor azt meg tudom majdnem minden esetbe nézni hogy honnan koordinátája kiszámolása után mert azt kapom elősször utánna már google mappon is megy, meg azokért is megtudom nézni akikkel beszélek vagy bármilyen multis játékot tolok majdnem csak utca pontosságnyira.
2017. dec. 2. 22:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Gyorsan megnéztem pár ip cím lokátort, hát egyik sem volt igazán pontos. A legelső eltalálta a várost, de a többi szerint két várossal odébb vagyok (valószínűleg ott van egy nagyobb csomópont). Egyébként gratulálok, most már csak egy utcányi embert kell elverned, hogy bosszút állj azért mert elvertek csében.
2017. dec. 3. 00:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Ahhoz csak gratulálni tudok, mert az IP cím geolokációja lényegében az a szerverterem, ahol a szolgáltató azon routere helyezkedik el, amitől az IP címet kapja a kliens. De igazából ez is adatbázisfüggő, van amikor totál máshova rakja a térképen és általában nem is a pontos szervertermet jelöli, hanem csak a várost.
2017. dec. 3. 23:56
 8/8 anonim ***** válasza:

"ha kapok emilt valakitől akkor azt meg tudom majdnem minden esetbe nézni hogy honnan"

Nem, nem tudod. Ha valaki emailt küld, akkor a küldő szerver IP címe lesz benne a headerben, amit te látsz. Ez általában vagy az internetszolgáltató SMTP szervere, ami akár másik országban is lehet vagy egy külső szolgáltató szervere, ha olyat használ (pl. gmail, freemail, stb.).

2017. dec. 4. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!