Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire lehet lenyomozni/azon...

SIDLER22 kérdése:

Mennyire lehet lenyomozni/azonosítani ha valakinek a netét használom?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ilyen válaszok fognak jönni:

- Húú mit akarsz csinálni?

- Tudod, hogy ez illegális?

IGEN tudom, hogy illegális és azt is tudom, hogy ezen a fórumon az emberek többsége nem képes normális válaszokat adni, de most meg szeretnék kérni mindenkit, hogy a legjobb tudását felhasználva adjon valamilyen szintű választ a kérdésemre.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy a MAC címemen kívül valahogy le tudnak nyomozni, hogy a szomszéd netét használom? Illetve a MAC címemmel tudnak valamit kezdeni/azonosítani? Heti 1-2 alkalomról lenne szó amikor használnám a netét. A jelszót már tudom csak ettől az észrevehetőségtől parázok kicsit. Esetleg a router nem logolja a folyamatokat?

2017. nov. 26. 16:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

- DCHP logokbol kibanyaszhato, hogy mikor csatlakoztal

- Beallitastol fuggoen logolja a forgalmat.

- A forgalmadba gond nelkul bele tud nezni a szomszed

- Buncselekmeny eseten vissza lehet nezni a headerekbol hogy masik eszkozrol jott a forgalom

2017. nov. 26. 16:11
 2/14 anonim ***** válasza:

MAC címet lehet cserélni, windows 10 ben van is rá funkció a Beállításokban vagy a registryben vagy a netkártya tulajdonságaiban is lehet.

A router pár napig megjegyzi a csatlakozott eszközök MAC címét és a gépnevet is megjegyezheti. Pl ha a gépeden megadtad hogy "Kovács Marci gépe", általában a windows generál telepítéskor egy gépnevet mondjuk GÉP-FG8DI2 ezeket mind a router is megőrizheti pár napig, amíg a lease time tart, vagy újra nem indítják.

Ezt a gépnevet is át lehet írni, lehet reboot kell windowsnál.

Ha Linux alatt akkor elég kiadni a hostname "új gépnév" parancsot.

Feltehetsz egy virtuális gépet is és akkor Windows alól futtathatsz mondjuk linuxot, vagy egy másik windowst.

VMWare fut windows 10-en ha jól tudom, de ehhez a procinak támogatnia kell a dolgot.

Az hogy ki fog hazakiabálni azon az IP-n keresztül meg már attól függ miket futtatsz.

Például vírusirtó lekéri a legfrissebb definíciós fájlt, windows tuti hazatelefonál, stb.

Használhatsz beiktatott TOR hálózatot, TOR Browser így

tovább bonyolítható proxykon keresztül a dolog, de ezt be kell konfigurálni.

VPN-t is feltehetsz, és arra át lehet mindent routolni, akkor minden a VPN-en keresztülfog menni.

Természetesen nem buzdítalak erre csak leírtam pár elméleti gondolatot, és feltételezem jogszerűen használod a másik hálózatát, hiszen honnan is tudhatnád a jelszót, csak ha megadta neked.

Feltételezem legális dolgokra használod a hálózatot.

2017. nov. 26. 16:22
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát nem teljesen :D Igazából arra kéne, hogyha netán van egy torrent-film amit meg szeretnék nézni minél hamarabb, de mellette játszani is szeretnék a gépen. Akkor a torrentet ForceBindIP-vel rákapcsolom a szomszéd netére és letöltöm azt az adott torrentet ami általában nincs több mint 20GB. Aztán le is kapcsolódok (ez hetente körülbelül 1-2 óra). Amúgy ha érdekel, hogy honnan tudtam meg a jelszót. Elkaptam egy WPA handshake-et és visszafejtettem.
2017. nov. 26. 16:38
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

Es gondolod nem veszi eszre hogy hasznalhatatlan a net?

Ennel kisebb bunert mentek ki Debrecenben ejjel a rendorok. Nemtom olvasol-e hireket...

2017. nov. 26. 16:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Szép kis firma vagy, mit szólnál, ha veled csinálná ezt a szomszéd.
2017. nov. 26. 19:11
 6/14 anonim ***** válasza:

Szótárból vagy rainbowtable-ből? vagy hogyan fejtettedvissza?

Hány karaktervolt?

2017. nov. 26. 19:55
 7/14 A kérdező kommentje:
Először is nem feltételezem, hogy heti egy alkalomtól (1-2 órára amikor nagyon szükségem van rá) használhatatlan lesz a net. De ezt már a kérdésben is leírtam. Egyébként úgy törtem fel, hogy az SSID alapján tudtam, hogy TP-LINK routerről van szó. Ezzel a jelszavak lehetősége lerövidült 8 karakter számra vagy 8 karakter számra és nagybetűre A-F-ig. Ezt már nem volt nehéz végigpörgetni (GTX 1080). És megjegyezném, hogy mielőtt valaki panaszkodna még, hogy "júúj ne használd mert büntetik!". Elárulom, hogy decembertől Netmánia XXL-es csomagunk lesz és az már elég lesz nekem. A kérdést nagy részben puszta kíváncsiságból írtam ki. Ez persze nem azt jelenti, hogy több választ nem fogadok el.
2017. nov. 26. 20:11
 8/14 A kérdező kommentje:

#4 Az egy dolog, hogy kimentek a rendőrök. Az még nem jelent semmit :D

#5 A szomszéd nem fogja ezt velem csinálni mert nem tudja a routerem típusát mert átneveztem. Meg a jelszóm is tartalmaz kis-nagybetűt és speciális karaktert és nagyjából 23 karakter hosszú. Ja és persze nem ért hozzá. Szóval kétlem, hogy bárki szenvedne az én WPA handshake-emmel annyit :D ha meg igen... hát egészségére. Használja nyugodtan. Amíg meg nem változtatom mert látom, hogy lassú.

2017. nov. 26. 20:16
 9/14 anonim ***** válasza:
de nem értem miért törvényszerű hogy TP-link routernek hexadecimális a jelszava és 8 karakter.
2017. nov. 27. 18:29
 10/14 anonim ***** válasza:

1. TP-link routerem van és bármekkora jelszót be tudok állítani, bármilyen karakterrel.

2. Ha megtudnám, hogy a szomszéd lopja a wifi-met, akkor...(inkább nem írom le)

3. Nem bírod kivárni meg, amíg meg nem lesz az XXL-ed decemberben? Onnantól tölthetsz 24/24-ben.

2017. nov. 28. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!