Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy lehet wifit "feltörni"?

Hogy lehet wifit "feltörni"?

Figyelt kérdés

Nem akarok meg semmi ilyet, csak pusztán érdekelne. Pl.: ha van egy iskolaának a wifije hogyan oldható meg, hogy fel tudjuk rá csatlakozni. Hiren's bootal avgy routerrelrel tud vmit kezdeni az ember vagy esetleg cmd vagy pl dhcp kikapcsolás. Valamitn számít az , hogy milyen osztályozású az IP??

Bocsi ha sok hülyeséget kérdezek, csak ilyesmi szavakat halottam azoktól, akik "elvileg" feltörtek egy wifit, én amúgy ehhez nem értek. Szóval valaki elmondaná, hogy egyébként hogy is működik ez. Azt gondolom, hogy csak úgy telefonról nem nagyon lehet feltörni a wifit, de javítsatok ki ha tévedek.

2017. nov. 26. 15:13
 1/6 anonim ***** válasza:

"csak ilyesmi szavakat halottam azoktól, akik "elvileg" feltörtek egy wifit"

Haha, ez jó volt, az egész család nevetett.

Legtöbbször ez az iskolai wifi feltörés úgy szokott működni, hogy egy tanuló megtudja valahonnan a jelszót - tanártól, kilesi, vagy ezer más módon -, aztán elmondja a haverjának, és mondja, hogy maradjon titok, aztán ő is tovább adja, aztán elterjed a suliban, hogy valaki feltörte a wifit - mert nem tudják mit jelent az, hogy feltörni -, végül megtudják a tanárok is, és új jelszót állítanak be, és már nagyobb titokban őrzik.

Még az ősidőkben használtak olyan titkosítást, ami sebezhető volt, de erre az esély manapság erősen közelít a 0-hoz.

Persze simán nem kizárt, hogy az iskolai rendszergazda annyira nem ért hozzá, hogy hagy kiskapukat, amivel tudnál valamit kezdeni, de ha ennyire nem értesz hozzá, akkor inkább vetess a szüleiddel mobilnetet - ma már elég olcsó. Meg amúgy se jó dilettánsként ilyen dolgokat csinálni, mert lesz dirr-durr a csúnya felnőttektől.

2017. nov. 26. 15:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Mint mondtam enm akarok csinálni semmi ilyesmit a módjára avgyok kíváncsi, hogy hogy szokták. Milyenféle kiskapukra gondolsz egyébként?
2017. nov. 26. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
#1 Igazából, pont az elmúlt időszakban találtak egy súlyos sebezhetőséget a WPA2-ben, amit kb minden mai WiFi hálózat használ. Szóval de, sebezhetőségek mindig vannak.
2017. nov. 26. 16:24
 4/6 anonim ***** válasza:
amíg van egy vezér kocka akinek jobban jár az agya a 10 -es számrendszeren mint a nőkőn minden feltörhető lesz !
2017. nov. 26. 16:30
 5/6 SIDLER22 ***** válasza:
90%

YouTube-ra beírod, hogy WPA cracking és úgy kb 120 találatot kidob.

Hát a cmd az egy parancssor neve. A DHCP a belső IP címeket ossza ki szóval annak nagyon nincs köze a jelszó biztonságához.

Az elméleti alapja a WPA2 feltörésnek valahogy, úgy néz ki, hogy amikor egy kliens fel akar csatlakozni egy routerre akkor WPA kézfogás történik. Magyarul az eszköz pl: telefon elküldi a rá beírt jelszó WPA hash megfelelőjét. Nem teljesen ismerem én se, de ha jól tudom a 4 utas handshake-el hagyja jóvá, hogy a hash amit küldött jó. Ez a folyamat rádióhullám ugyebár ami nem csak egy irányba terjed. Így ezt a folyamatot bárki fel tudja fogni és megszerezheti a négyutas WPA handshake-et. Sajnos igen. Ahhoz, hogy Wi-Fi-t tudjál feltörni szükséges lesz elkapnod egy eszköz sikeres felcsatlakozását a hálózatra. Ennek is vannak trükkjei, hogy egy routerről, hogyan lehet mindenkit ledobatni, hogy aztán visszacsatlakozzon a hálózatra ezzel megszerezve ami kell, de erről inkább most nem beszélek hisz YouTube-on ott van minden. Ezt a hash-t utána vissza kell fejteni pl: hashcat-tel. Ami már jóval nehezebb feladat és ha olyan a jelszó akkor rengeteg videókártyát és energiát igényel. De ha az ember ismer ehhez néhány fortélyt akkor le tudja rövidíteni a jelszókombináció lehetőségeit. A jelszó WPA hash-é alakítása viszonylag egyszerű. Viszont a hash-t visszaalakítani egyszerűen nem lehet mert nincs benne kiszámítható rész. Viszont ha ugyanazt beírod akkor ugyanazt a hash-t kapod. A hashcat lényegében ezt csinálja. Van egy hash és az adott. Elővesz egy jelszót és átalakítja hash-é. Ha nem egyezik akkor továbbmegy és ez így megy addig amíg nem totóz ki egy olyan jelszót aminek a hash-e ugyanaz mint amit elkaptál. Ha ez megtörténik meg van a jelszó. Nagyjából ennyi. Gyakorlatban ez picit nehezebb.

Kicsit hosszú voltam. Remélem tudtam segíteni :)

2017. nov. 26. 20:31
 6/6 Googlesuort válasza:
Az előző kolléga nagyon helyesen megválaszolta a kérdésedre a választ! Ajánlom számodra, hogy fizess mobil netet, mert, ha olyan iskolába jársz, ahol a rendszergazda kicsit is foglalkozik(most röhögök magamban)a biztonsággal, akkor amint fellépsz a netre és lekéred a DHCP címet a routertől, látni fogja, hogy egy új eszköz csatlakozott a hálózathoz..... Három kimenetele lehet: 1.Szarik rája 2.Repül a MAC ban 3. Megnézi az adatforgalmadat(csak http vagy ha ismeri az sslstrp-et akkor basztad :-D ). A CMD-s szarakodás csak arra jó, hogy a Windowsban elmentett jelszót ki tudd halászni a registryből. Szóval és tettel: Ha nem találsz wps sebezhetőséget vagy a wifi hálózat nem wep titkosítású vagy a PSK nem egy nyolc karakteres számsorozat vagy egyszerűbb, akkor nem éri/tudod feltörni a wifit!
2017. dec. 18. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!