Ha én csinálok egy papir alapu bitcoin pénztárcát s kinyomtatom, majd elrakom, s közben valaki belép teamvieverrel a gépembe s képernyőmentést csinál, akkor ellophatja a pénztárca tartalmát?
akár 4 számjegyű kód védi csak. az elég hamar fel lehet törni. s láthatja a gépemen az én gépem kódját is ami meg csak 9 számjegy.
úgyhogy a kérdés igencsak nem bukta.
azt se értem, hogy beirom a google képkeresőjébe hogy papir alapu pénztárca s ezt adja ki:
pénztárcák privát kulcsokkal. Akkor ezek itt nem működő pénztárcák?
és azt se értem, hogy ha ezzel:
csinálok bitcoin pénztárcát akkor az végig nézi milyen nyilvános és privát kulcs nem létezik még, s azokból válogat?
nem azt jelenti az üldözési mániát, ha valaki amikor valamivel foglalkozik, utána jár a részleteknek.
vagy szerinted az is üldözési mániában szenved aki bezárja a lakása kocsija ajtaját?
mert ugyse fog betörni senki, ugyse fogja a kocsit ellopni senki?
"csinálok bitcoin pénztárcát akkor az végig nézi milyen nyilvános és privát kulcs nem létezik még, s azokból válogat?"
Nem, nem nagyon vagy tisztában az informatikával még:
A kérdésre amúgy igen, ha tudja a kulcsaidat, ellopta és kész. De ez akkor is igaz, ha lefotózza a lapot ami nálad van.
Valóban nem értem, azért kérdezem. Akkor ha jól értem, ez a kép olyan mintha a bankkártyám mindkét oldala látszódna, s azokkal az adatokkal tudnak már neten vásárolni. Azzal a különbséggel, hogy a bankkártyán lehet limitet beállítani de itt nem. És ha jól értem csak a nyilvános kulcs pedig olyan mint a számlaszám, ha megadom, akkor küldhetnek erre rá bitcoint.
Még azt nem értem, ha én bitcoint küldök erre akkor csak a nyilvános kulcsot kéri a rendszer. Akkor minek a privát kulcs? Úgy értem azt mikor hogyan tudom használni?
És akkor mi lesz utána ezzel a nyilvános privát kulcs párral? Ez egy papírpénz lesz ami annyit ér, amennyi bitcoint ráküldtem? És mi lesz ha erre a nyilvános kulcsra még küldök? Összeadódik s onnantól a kettő összegét fogja érni?
És hogyan küldöm ezután ezt az összeget vagy egy részét pl. a Localbitcoins rendszerébe? És ha egy részét elküldtem akkor megmarad a nyilvános privát kulcs pár, de annyival kevesebbet fog érni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!