Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit tudnak kezdeni az ip...

Mit tudnak kezdeni az ip címemmel?

Figyelt kérdés
2017. szept. 25. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Semmit.

Olyan mintha valaki tudja a lakcímedet.

Na persze, a lakcímre lehet rendelni olyan dolgot amit te nem kértél. Be lehet törni, fellehet gyújtani.

Az IP címeddel legfeljebb port scan-nel megnézik milyen portok vannak nyitva és esetleg megpróbálnak ismert exploitokkal betörni a gépedre, de ha naprakész az OS és van tűzfal akkor ettől nem kell tarts.

Azon kívül ha dinamikus az IP címed akkor a router újraindítása biztosan új IP címet ad.

Megint más ha valami rosszat tettél és a hatóság kéri ki az IP címed és a hozzá tartozó lakcímedet, hogy felkérdezzenek.

Tehát attól függ ki szerzi meg az IP címed.

99%-ban nem kell attól tarts, hogy bármi történne, ha megtudják az IP címed.

2017. szept. 25. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Kik? Egy átlagfelhasználó semmit. Bűncselekmény elkövetése esetén és feljelentés után a rendőrség sem tud semmit addig amíg meg nem keresi a szolgáltatód és ki nem kéri hogy kihez tartozott az adott IP adott időben.

Ez a két dolog a lehetséges esetek 99,9%-át lefedi.

2017. szept. 25. 11:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Nem nem történt bűncselekmény és semmi. Csak valaki felhozta, hogy tudja az ip-m.
2017. szept. 25. 11:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Az egyetlen bárki számára elérhető szolgáltatás, az a becslő helyzetmeghatározás. Beírhatsz IP-címeket és az oldal megbecsli hogy meddig követhető az vissza és kiír egy várost. Ezek több tíz kilométert is tévedhetnek, és eleve nem adnak hiteles, bizonyító erejű információt, főleg azt nem hogy konkrétan milyen címhez és kihez tartozik - ezek nem nyilvános adatok.

A "tudom az IP-címedet" inkább egy blöff, mert semmit nem tud kezdeni vele.

2017. szept. 25. 11:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Engem is fenyegettem már meg itt privátban, hogy IP cím alapján megkeresnek:) Mondtam, hogy adja meg inkább a címét, megyek én:)

Üres fenyegetés, ne zavarjon

2017. szept. 25. 11:41
 6/6 anonim válasza:

Amit a router ad IP címet azzal senki sem megy sokra. Nem ezt az IP címet kapják a csomagjaid amik kimennek az internetre. Ha érdekel a téma a NAT (hálózati címfordítás)- ra keress rá és olvass utána.

Nekem például amit a router adott címet az 192.168.1.8 - ez a belső ilyet az interneten senki sem használ, csak belső hálózaton.

Ezt a saját gépeden parancssorból az ipconfig -al is megnézheted. A [link] webhelyen meg azt nézheted meg amit a szolgáltató adott. Esetemben ez a 78.92.115.169

No derül ki ebből? BP-i vagyok és a T-nél van netes előfizetésem. Ha egy weblapon törvénybe ütköző dolgot csinálnék, akkor a webhelyen a logbó kiderül, hogy milyen IP milyen portról érkeztek a csúnya csomagok. Nyomozószervek megkeresik a szolgáltatót, akik megmondják neki, hogy a jelzett időben az adott IP adott portját ki használta. Bizony statikus (állandó) IP.je csak webkiszolgálóknak, levelezőkiszolgálóknak és társaiknak szokott lenni.

2017. szept. 27. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!