OTP átverés, lehet gond?
Szóval, xy okból belenéztem a spam mappába, nézem, OTPtől levél (voltam hülye hogy nem vittem rá az egeret hogy ki írja az emailt amiről jött, de mindegy), rámentem, az első mondat után levágtam hogy átverésről van szó, tovább természetesen nem mentem, bezártam.
Jól gondolom hogy egy sima email megnyitásától nem kaphattam vírust? Csatolmány nem volt, tovább meg ugye nem kattintottam semmire. Alapesetben tudom hogy azért nem így működik hogy uk-muk-fuk küldenek egy vírust, de már annyi sebezhetőség van, hogy franc se tudja.
Igen tudom, hiszékeny embereket jól be is húzzák.
Köszönöm a válaszokat.
Egyszer végig mentem azon a levélen. Nyereményjáték, mert az OTP 60 éves. Néfy egyszerű kérdés, 1 percem van válaszolni, és nyerhetek Ájfónt, Tabletet, meg Laptopot. De siessek, mert a készlet véges, és már csak 1 darab Ájfón vár gazdára. Természetesen Ft-ban ott az értéke, az volt a legdrágább.
Jó, akkor lássuk, minek dőlnek be a hiszékenyek, játék indít. Tényleg 4 egyszerű kérdés ugrott fel, óra elkezd nulláról számolni ELŐRE! Nem visszafelé 60-ról, hanem előre. :D Na, lángész volt a csaló is, válaszoljuk meg a kérdéseket. Egyre emlékszem: melyik folyó szeli ketté Budapestet? Duna, Tisza, Dráva. Még szép, hogy a Tisza, öcsém, ötös voltam kilencedikben földrajzból! Többi kérdés is hasonló nehézségű volt. Annyi, hogy először megvártam, mi történik ha az óra elszámol 60-ig. Semmi, számolt az tovább, 61, 62, 63... Zseniális. Mind a négy kérdésre rossz választ adtam, elküld. Erre elindul egy csík, "kérem várjon, amíg ellenőrizzük válaszait" vagy hasonló, nagyon komoly, már kezdtem reménykedni is, hogy nyerek. Értékelés kész, HIHETETLEN, 4 helyes választ adtam egy percen belül! Gyorsan adjam meg a telefonszámomat, amire egy kód fog érkezni, és azt küldjem tovább egy 0690-es számra. Álljál meg, oszt az Ájfón? Már elfogyott? O.o Tekerek lentebb, hogy jaj, biztos lent írják hogy kapom meg. Jaj, nagyon lent, km-t tekertem le, nagyon pici betűkjel írják, hogy előfizettem egy sms szolgáltatásra, ajánlatokkal fognak zaklatni hetente 6 sms-el, melynek összege 800 valamennyi Ft. Meg az ÁFA. Ó, hogy lehet ezt lemondani? Azt is írja, csak küldjem el a Stop szót a számra. Jaj, megnyugodtam, anyu megtudja, kinyírt volna.
Remélem nem kapott senki sms-t, akinek 06701234567,a telefonszáma. :D
Nem értek a weblapkészítéshez, de ez hót amatőr átverés volt. Kinézetre stimm, a helyesírás rendben, bár OTP ilyet ki nem adott volna a kezéből... Ráadásul scriptelt volt az oldal, folyton új lapot nyitott a böngészőm, mikor kattintottam. Meg a címsorban valami irgalmatlan hosszú link jelent meg, a kis zöld lakat nélkül, nyilván.
OTP-nek jelezni akartam, megyek az eredeti honlapra, elérhetőséget keresni, de már kint volt a hír. Ez valamikor tavasszal volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!