Bitcoinba megéri most befektetni? Nem bányászásra gondolok hanem mostanában megy fel az ára, veszek valamennyit és amikor feljebb ment vissza váltom fizikai valutára.
" Ezért csak kisebb összegben szabad játzadozni. "
csak ugy nem érdemes, mert ugy ha nyersz is nem sokat nyersz.
Eleve kérdez, már ebből is kiderül. Ugyanakkor tudni kell, hogy nem csak embereket kell kérdezni, az csak a kezdet. magát a piacot kell kérdezni, kisebb összegek befektetésével elbukásával. Mérni. És az eredményből vonni le következtetéseket. Jókat vagy rosszakat...
Szóval pénz mindenképp fog bukni az ember, hacsak nem valami valami hiperszerencsés, vagy valami látnok zseniről van szó...
Én is ezt csinálom, szerencsére csak kicsiben :o)
Bár csábító a gondolat az ész nélküli azonnali befeketetés, visszanézve a bitcoin árfolyam grafikon alakulását, évekre visszamenőleg: hogy ha akkor tettem volna bele keveset, akkor most milliomos lennék dollárban. Sokan vannak így ezzel: "Ha akkor tudtam volna...".
De ha tudtam volna, hogy például a Facebook milyen értékes cég lesz, akkor abba is fektethettem volna nagyon régen. Vagy a google-be.
Kellene a jövőből egy árfolyam grafikon mindenről. Elég lenne csak 1 évre előre, már biztos lenne a meggazdagodás:)
Az sem baj, ha valaminek tartósan nagyokat zuhanna az árfolyama, mert azt lehetne shortolni.
Az tényleg egyszerűbb lenne. De a jóslós, vagy időben visszaküldős izgalmas.
Visszatérve a kérdésre és a bitcoinra, most (reggel óta) folyamatosan zuhan az árfolyama, de a többi bitpénznek (vagy altcoinnak) is. Na az ilyenek miatt írtuk, hogy kockázatos.
Látod, hogy elkezd csökkenni, megörülsz, hogy alacsony az árfolyam és veszel, gyorsan, mielőtt újra elkezdene emelkedni (mert nem akarsz lemaradni a lehetőségről). De egy kis szinten tartás után elkezd tovább zuhanni. Te meg csak lesel ki a fejedből, hogy a befektetésed értéke csökken és fogalmad sincs róla, hogy mikor fog megállni a zuhanás. Vagy vissza megy egyáltalán arra a sznitre, ahol vetted? Hogy legalább nullszaldósan kiszálhass (ha elment volna a kedved)?
De ha jól sül el a dolog, akkor vérszemet kapsz és még többet akarsz majd forgatni, a nagyobb haszon reményében és legközelebb lehet, hogy nem lesz szerencséd.
A tőzsdézés a higgadt és megfontolt, türelmes emberek bulija.
Költségek is vannak, minden vételnek és eladásnak díja van, fix százalék a befektetndő pénzből, minden egyes ügyletnél. Ezeket a díjakat le kell vonni a nyereségből. Ezen kívül az átutalások is vannak kötségei, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!