Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Gép fertőzött gépet internethá...

Gép fertőzött gépet internethálózaton keresztül?

Figyelt kérdés
A felállás a következő: adott egy asztali gép és a hozzá csatlakozó vezetékes internetszolgáltalás (modem és a router) és egy laptop ami a WiFi részét használja ki. Na most, az asztali gép tulaja a bátyám aki enyhén szólva is őrült módjára használja a gépet, (többszörösen figyelmeztettem, de továbbra is letölt minden ami úgy kezdődik hogy "ingyenesen letölthető CSGO, GTA és bármi ahol vér folyik, a szüleim nem nevelik, és ha én teszem én vagyok a rossz) nem rég vettem észre hogy vírusok egész sora lepte el (hát... ez nem lepett meg) és a vírusírtó (ami a bátyám előtt rajta volt) történetesen eltünt. Telepítettem az Avirát, és közel 4000 állományt rakott karanténba. A gép bátyám kezébe kerülése óta a laptopommal sincs minden rendben. Magas pinget fog, az átlagos 40 helyett 4000- re és felmegy... Igaz a gyanúm miszerint a vírusos gép tehet erről? (a szolgáltató szerint minden rendben a nettel, és az előtt nem csinált még ilyet)

2017. jún. 20. 21:22
 1/10 Derwer ***** válasza:

Egyszerű : kapcsold ki azt a gépet és teszteld.

Amúgy, persze okozhatja, de nem biztos ennyiből.

2017. jún. 20. 22:44
 2/10 Hominida ***** válasza:
Máskor is gép fertőz gépet interneten keresztül. Itt a kérdés csak annyi, hogy a két gép között teremtett-e valamilyen program kapcsolatot úgy, hogy a fertőzést átvihesse. Ez attól függ, hogy a te géped mennyire védett, a saját tűzfalad hogy van hangolva. Elméletileg nagyon is elképzelhető a fertőzés, de az is lehet, hogy a netet a bátyád gépén dühöngő kártevő veszi el előled. Le kéne kicsit szokni erről a pingelésről, és a forgalmat mérni, egy percre visszamenőleg, mert akkor látszik, ha van valahol egy küszöb.
2017. jún. 20. 23:09
 3/10 anonim ***** válasza:

"Elméletileg nagyon is elképzelhető a fertőzés"

Igaz, elméletileg. Gyakorlatilag annyira azért (szerencsére) nem jellemző.

Akkor is produkál hasonlót, amikor a másik gép nem fut?

Ha nem, akkor valóban csak a sávszélesség veszik el.

Ha igen, akkor érdemes utána nézni, hogy ha wifin vagy, hogy azt nem zavarja-e valami. Pl egy szomszéd olyan channelt használ ami bekavar stb...

Ezen felül egy vírus keresés nem árt. + Tűzfal remélem van a gépeden és befelé nem enged csak úgy semmit.

2017. jún. 21. 00:30
 4/10 A kérdező kommentje:
A gépemen mindig volt védelem, az Avira ingyenes változatát használom. A bátyá, gépén tegnap végeztem karbantartást... és nem jó a helyzet (belépsz a keresőbe és más keresőbe tesz, de annyi ilyen vírus van rajta hogy ha a más keresőbe keresel az megint másba keres ><) A gép ki vagy be kapcsolása nincs hatással a ping mértékére. (hogyan mérhetném az adatforgalmat?)
2017. jún. 21. 05:27
 5/10 A kérdező kommentje:
[link] feladatkezelőn át, így kellene működnie?
2017. jún. 21. 05:44
 6/10 Derwer ***** válasza:

Ha nélküle is ez a helyzet, akkor nem ő okozzza. Esetleg a te géped is lehet vírusos. (Esetleg van 3. Független gép teszthez ? Ha nincs , akkor próbáld egy live rendszerből.)

A routert érdemes újra indítani, esetleg resetelni és firmwaret is frissíteni.

Teszteléshez persze ki lehet hagyni a routert, hogy lásd ott van-e a hiba vagy esetleg az internet szolgáltatónál.

2017. jún. 21. 06:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Nincs 3., és a router csak akkor került szolgálatba amikor már észleltem a problémát (azaz az ő hibája is kizárt)
2017. jún. 21. 06:49
 8/10 Derwer ***** válasza:
Akkor live rendszerrel tesztelj még. Ha úgyis rossz akkor egyértelműen szolgáltatói hiba. (Ugye ugyanazt a szervert pingeled?)
2017. jún. 21. 07:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, de a szolgáltató váltig állítja hogy nem az ő sara.
2017. jún. 21. 07:07
 10/10 Hominida ***** válasza:
Az adatforgalom a Feladatkezelő megfelelő tábláján is mérhető, de én a jó öreg DU Metert használom, a Bandwidth Monitor is jó, még naplózni is tud.
2017. jún. 21. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!