Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért van az, hogy aki nagyon...

Miért van az, hogy aki nagyon figyel az adatai védelmére, az még csak privátot sem ír ezen az oldalon?

Figyelt kérdés
Volt egy válaszíró itt, aki informatikus volt, és azt írta, hogy nem válaszol privátban, az adatai védelme érdekében. Egyszer írt emailt, de a címe 5 perc után már nem működött. Arra vagyok kíváncsi, hogy aki ért az informatikához, az szerint mitől kell ennyire félni? Mit lehet pl kezdeni egy megszerzett felhasználónévvel vagy email címmel?
2017. jún. 6. 23:17
 1/2 anonim ***** válasza:
60%
Személyes címet neten nem adunk meg ismeretlennek. Nem arról van szó, hogy visszaélnek vele, pl. meghekkelnek, vagy ilyesmi. Elég, ha zaklatnak. Egyszerűbb megelőzni, mint elszenvedni, és utólag bosszankodni.
2017. jún. 6. 23:23
 2/2 Shaddark ***** válasza:

Szerintem aki figyel és ért is hozzá az alapból több mail címet használ.

Nekem van egy hivatalos munkahelyi, egy magán "rendes" címem és egy nyilvános amit regisztrációkor adok meg nyilvános helyeken.

Amúgy egy mail címmel senki nem tud ártani neked, feltéve hogy nem ugyanazt a jelszót használod mindenhová. Célszerű 2 jelszót tartani, az egyiket olyan helyekre használva amit nem különösebben gond ha feltörnek. A másik legyen bonyolult, nagybetűt, számot, különleges karaktert mint a . vagy , is tartalmazzon. Ezt add meg fontosabb helyeken (banki oldalak, Facebook ...)

A regisztrációkor megadott jelszó ne legyen ugyanaz mint a regisztrációhoz felhasznált email fiók jelszava.

Ha ezeket betartja valaki akkor szerintem nyugodtság van, nem lesz gond.

Aki nem ismeri az alapvető biztonságos netezés szabályait annak valóban van félnivalója de ezen inkább a tanulás segít semmint a paranoia...

2017. jún. 7. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!