Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen fizetős vírusirtót...

Milyen fizetős vírusirtót ajánlanátok? Ami jó is és a legkevésbé lassítja a gépet.

Figyelt kérdés
2017. máj. 27. 20:04
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Rosszul feltételezed 12-es. Nem nyitok meg semmi szart és nem is telepítek. Most is van fent ingyenes vírusirtóm, semmi gondom nem volt. De mostantól szeretnék online utalni, és nem tartom biztonságosnak ehhez az ingyenest.
2017. máj. 27. 23:21
 12/22 anonim ***** válasza:
56%

Ilyen célra felesleges a vírusirtó. Egy többszintű banki autentikációval csak akkor lophatnak tőled, ha te megengeded. Tőlem akkor tudnak ellopni pénzt, ha az illető megszerzi a bankkártyámat, a telefonomat, az e-mail címemet, a jelszavaimat és az ujjlenyomatomat is. Ezek a védelmek már egy alapszintű OTP bankszámlához is járnak, csak hát az ügyfelek 99%-a nem használja őket.

(Igen, tudom: hülye vagyok, nem értek hozzá, végül is csak ez a szakmám, és alig 4-5 millió értékben vásárolok vagy utalok át a neten, minek pofázik bele az ilyen a szakértő tizenévesek dolgába...)

2017. máj. 28. 07:46
 13/22 belapus ***** válasza:
87%

Amennyiben az online vásárláshoz egy védett zónát szeretnél létrehozni, használhatod a Comodo ingyenes változatát is.Abban lehet futtatni a böngészőket egy zárt környezetben.

Ha egyébként már rendelkezel vírusvédelemmel, akkor használhatod a Sandboxie programot, amely szintén elszigetelt környezetben futtatja a böngészőt.

Lényeg, hogy bankoláskor csak a bank oldalát használd, ne nyiss meg közben más oldalakat, a végén pedig töröld ki a zárt környezet tartalmát, és csak ezután indítsd újra a böngészőt.

Egyébként az Avast és az ESET is biztosít hasonló megoldásokat.A Kasperskyhez - legalábbis, amikor még használtam - erősebb hardver ajánlott.

2017. máj. 28. 10:44
 14/22 anonim ***** válasza:
90%

Mindegy hogy ki mit mond, Te nem tartod biztonságosnak (és kész...)

A vírusirtókkal kapcsolatban úgy gondolod hogy egységes választ fogsz kapni? Kizárt. (De ha azt kapnál, azt sem fogadnád el...)

Miről is van szó?

Lassítja, vagy nem? Melyik OS-t, milyen gépen? (Ezt tartsd titokban, mert fő a biztonság!)

Eddig is biztonságosan böngésztél? Azért a keresőt is használhatnád néha. Vannak elvileg objektívnek mondható oldalak, amik a védelemmel foglalkoznak, tesztelnek hosszú évek óta...

2017. máj. 28. 13:05
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. máj. 28. 13:56
 16/22 nagyontamas válasza:
ESET Smart Security-t ajánlom. Van külön bankbiztonsági szolgáltatása is. Naponta többször is frissíti az állományát. Nekem bevált, már évek óta használom.
2017. máj. 29. 10:44
 17/22 anonim ***** válasza:
12%

Ne használj olyan szavakat amiknek a jelentését nem ismered. Az amire válaszoltál az nem minősül argumentum ad hominem-nek.

#Kérdező

[link]

Nekem bevált.

2017. máj. 29. 11:22
 18/22 anonim ***** válasza:

#17: Én nagyon is tisztában vagyok a "szavak" jelentésével. A kérdező ex katedra a személyemet támadja ("Te nem értesz hozzá") a helyett hogy érvelne. Ez argumentum ad hominem érvelési hiba.

A vírusvédelem egyik lépcsője az antivírus-szoftver, önmagában nem nyújt tökéletes védelmet.

Naponta fordulnak meg kezeim között különböző emberek számítógépei - van akinek a fizetős antivírus-szoftver sem védte meg (mert össze-vissza böngészget az Interneten és minden vackot letölt), és van (bár kevesen, de előfordulnak), aki antivírus-szoftver nélkül is elboldogul (mert csak adott, megbízható oldalakat használ, és az operációs rendszerét/programjait karban tartja).

2017. máj. 29. 12:44
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönjük 18-as. És elnézésedet kérem argumentum ad hominem érvelési hibám miatt. :)
2017. máj. 29. 13:23
 20/22 anonim válasza:

#16: Egyetértek!

Az ESET Smart Security nálam is kb. 4 éve remekül működik!

A banki műveleteknél nyugodt vagyok, egyes honlapoknál és a maileknél időnként jelzi, hogy veszélyes lehet. Nem érzek zavaró lassulást. Én is javaslom. (Nem kapok tőlük jutalékot:-))

2017. máj. 30. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!