Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy kaphatom meg a zsarolóvír...

Hogy kaphatom meg a zsarolóvírust?

Figyelt kérdés
E-mailben csatolt fájlként? Warez oldalról letöltött dologgal? Vagy csak úgy beszivárog a hálózatról?

2017. máj. 15. 08:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Beszivárog a hálózatról, gyakorlatilag bárkit elérhet. Viszont ha frissítetted a Windowst, akkor elvileg nem lehet probléma.
2017. máj. 15. 08:22
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Igen, jól irtad. Még a valószínűség sorrendjét is eltaláltad.

Ezeken kívül a chat és üzenetküldő programok is szóba jöhetnek és a fájlok letöltésére, hülyeség telepitésére buzdító weblapok.

2017. máj. 15. 08:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Na jo,valaki pro pentester magyarazza mar el,mert nekem ez igy nagyon santit,pedig nem ma kezdtem.

Hogy is juthat el a gephez?Zart portokkal,csak ellenorzott oldalakat latogatva,torrentezessel felhagyva hogy kerulne be?

Az vilagos,hogy a lopott kodvisszafejtovel talaltak a sebezhetoseget a win forrasaban,de attol meg nekem magas,hogy egy elvileg elszigetelt gepre hogy juthat ha a felhasznalo nem hulye.

Meg egy kerdes:kaloz win7-nel mit kellene csinalni?update nyilvan nem johet szoba,viszont win7hez nem adtak ki semmit,XP-vel es win8-al ellentetben.

2017. máj. 15. 08:29
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
De szoba johet az update, megfelelo kms-el nem zavar semmit. De ne mi segitsunk mar lopni.
2017. máj. 15. 08:46
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező: Igen, pontosan így és pontosan ebben a valószínűségi sorrendben.

#3: "egy elvileg elszigetelt gepre hogy juthat ha a felhasznalo nem hulye."

Leginkább sehogy. Az a helyzet, hogy még mindig nagyrészt felhasználói interakció kell, hogy összeszedd ezeket. Aki nem hülye, jó eséllyel nem kapja be.

Ugye ha router mögött vagy, zárt portokkal, akkor nem tud csak úgy a hálózatról bejönni, még ha történetesen van is egy sebezhetőség a Windowsban. Ha meg nem kattintgatsz rá minden vacakra és nem nézegetsz kétes oldalakat, akkor nem valószínű, hogy összeszedsz egy ilyet.

2017. máj. 15. 09:45
 6/10 anonim ***** válasza:
91%

Saját tapasztalat: fizetős, zsarolóvírusok ellen is védő biztonsági szoftver pénteken HÁROMSZOR, gyors egymásutánban frissitette magát, a routert is lelassította, mert azt ellenőrizve valamit észlelt. Csak a lassulás volt egy ideig észlelhető, más nem. Aztán már az sem, nem jutott be.

Aztán az egyik postafiókban ott volt egy angol nyelvű spam, Gmail kiszűrte, melléklettel. A szokásos módon azonnal töröltem. Ebben lehetett a zsarolóvírus.

2017. máj. 15. 12:15
 7/10 anonim ***** válasza:
93%
3. Windows7 már márciusban megkapta ezt a bizonyos frissitést.
2017. máj. 15. 12:17
 8/10 anonim ***** válasza:

#4:persze hallottam már róla,de mivel Z170+Skylake proci van,és nem egy embernek cs szte már szét az update az egyébként hibátlan rendszerét,inkább nem frissítgetek.

#5:én is ugyanígy gondolom,csak megerősítés kellett :D mivel mindenhonnan az folyt,hogy "interakció nélkül is be lehet sz pni" már kezdtem átgondolni,hogy tulajdonképp még hogyan is juthat be.de akkor jól gondoltam,hogy sehogy.portokat gyorsan azért bezártam :D

lehet azért fokozott óvatosság nem árt a jövőben,mégiscsak kellene ide a fő gépre is valami linux disztró amivel a kétesebb dolgokat csinálom..

2017. máj. 15. 19:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Tegnap úgy jött át a támadás a T-s routeren, mint kés a vajon! Miért? Mert kihasználja azt, hogy a frissitéseket biztosan a Microsoft, a Google (Chrome) vagy a Mozilla küldi, ezeket biztonságosnak tekinti. Ezeken keresztül támad, de nálam a védelem lecsapott, kikapcsolt a gép, újrainditás után kiderült, hogy a tűzfal, a bootnet elleni védelem és az eszközfelügyelet ki volt kapcsolva. A felhő alapú védelem nem engedte át a zsarolóvírust. Gratula, T! Észre sem vették, vagy üzleti érdek miatt hallgatnak? Csak a Telenor vallotta be, pedig mindegyiket támadták.
2017. máj. 17. 11:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Egy kívülről érkező kapcsolat nem megy át a routeren a gépedre, csak akkor ha:

- DMZ-ben van a géped

- Port forward van beállítva és azon a porton jön

Persze álcázhatja magát frissítésnek emailben, de az meg a felhasználó hülyesége, ha beszedi.

2017. máj. 17. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!