Hogyan tudom megvédeni a számítógépemet a WannaCry zsarolóvírus ellen?
Tegnap terjedt el a hír, hogy már Magyarországon is megjelent a WannaCry zsarolóvírus ami a Windows sebezhetőségét használja ki. Itt írnak róla:
A Microsoft által kiadott biztonsági frissítés(ek) letöltése le a Windows egyes verzióihoz:
Nekem a gépemen még a régi Windows XP Service Pack3 van telepítve, ezért letöltöttem az ehhez kiadott frissítést a fenti honlapról. Amikor futtatni akartam, a következő üzenetet írta ki:
A Telepítő nem tudja frissíteni a(z) Windows XP fájljait, mert a telepített rendszer nyelve különbözik a frissítés nyelvétől.
A futtatni szándékozott fájl neve: windowsxp-kb4012598-x86-custom-hun_c224c0c73222bf850a7c3925aa77710374dea7c6
Nálam magyar nyelvű Windows XP van telepítve és a biztonsági frissítés is magyar (...custom-hun_...). Most akkor miért írta ki nekem a fenti hibaüzenetet, illetve honnan tudom telepíteni a megfelelő frissítést?
@#2
Ebben kellene valahogy átállítani akkor a nyelvet angolra, hogy az angol nyelvű verziót kínálja fel, de nem tudom, hogy ezt hogyan lehet megcsinálni:
Na, már sikerült! Erről az oldalról kellett letölteni az angol nyelvű változatot:
Ezt már gond nélkül elfogadta. Kösz a tanácsot! Ment a zöld kéz!
Ne tölts le már semmit, hanem olyan Windowst használj, amihez még vannak frissítések és frissítsd is rendszeresen. Ezek a zsarolóvírusok a régebbi Windowsok biztonsági réseit használják ki.
Legyen egy rendes vírusirtód is. Már a rendszeresen frissített Windows Defender is meg tudja állítani ezt a vírust és a most megjelent új variációját is.
Csak biztos forrásból származó programokat indíts el. Egy program kalóz változatával is könnyen felkerülhet a számítógépre a vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!