Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Honnan tudo hogy valaki...

Honnan tudo hogy valaki figyel? Mik a jelei annak hogy "kémkednek utánam az interneten?

Figyelt kérdés
nagyjából 1 hónapja egyes programok nem úgy működnek ahogy kellene mindig ledobnak a hálózatról csak nehezen tudok visszakapcsolódni a munkamenetbe. Mindenig vissza tudok csatlakozni de van h 8-10 alkalommal meg kell próbálnom mire sikerül. bármit csinálok brutális pingem van olyan 1-3k-ig mi lehet az oka?

2017. máj. 4. 12:24
 1/5 anonim ***** válasza:
semmi
2017. máj. 4. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Gyenge a wifi, túl hosszú/rossz netkábel, túlságosan terhelt a hálózat/router/switch, szolgáltató eszközei is rendetlenkedhetnek, stb... A kémkedés nincs a listán, mert azt nem veszed észre sehogy. (A paranoia első jeleinél még könnyen tud megfelelő szakorvos segíteni.)
2017. máj. 4. 13:41
 3/5 A kérdező kommentje:
nem vagyok paranoiás :D tor böngészőben szörfölgettem és teláltam egy fegyverekereskedelmi protált nézegettem egy órát h vajon mi meg hogy megy ezen aztán persze felé se néztem csak félek h a kíváncsiságból baj lehet :P
2017. máj. 4. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:

A legbiztosabb jele az, hogy a géped az internetre van csatlakozva, bekapcsolt állapotban.

Komolyan, szinte lehetetlen elkerülni, hogy kémkedjenekn utánad, bár nem mindenki ártó szándékkal teszi.

2017. máj. 4. 19:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Hogy honnan tudod? Egyszerű. Használsz keresőt. Használsz közösségi oldalakat. Vásárolsz a neten. Vagy használsz egyéb online szolgáltatásokat. Ezek egyértelmű jelei, hogy "kémkednek utánad", megfigyelnek és elemzik a neten történő minden megnyilvánulásodat. Nincsen ebben semmi új. Ha esetleg titkosszolgálati, vagy egyéb titkos megfigyelésre gondolsz, azt felejtsd el, azt úgy szokás csinálni, hogy nem veszed észre.

Az általad leírt tünetek sokkal inkább hardver, opredszer, vagy hálózati problémára utalnak (esetleg valami tényleg nem a gépedre való szoftver garázdálkodik. Nem feltétlenül téged figyel meg, lehet, hogy csak a géped erőforrásait használja valami olyara, amire te soha nem engednéd meg.

2017. máj. 10. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!