Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan kivitelezik a híres...

Hogyan kivitelezik a híres SWAT-tréfát?

Figyelt kérdés

A kérdés arra a viszonylag népszerű tréfára irányul, amikor a streamelőt megviccelik a nézői kiderítvén a pontos lakcímét. Ezután tesznek egy nyomósabb bejelentést a rendőrségen (bomba, gyilkossági fenyegetés stb.) és megtörténik a vicc lényege: a streamelő élő adásban látható, amint a rendőrség behatol a házába és általában őt is letartóztatják.

A kérdésem lényege: ennyire könnyű kideríteni valakinek a fizikai címét az IP alapján? Vagy máshogy csinálják?

2017. máj. 2. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Pont úgy, ahogy az osztálytársaid kiderítik a címed: megkérdezik, te meg válaszolsz.
2017. máj. 7. 11:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Régen baromi egyszerű volt megszerezni egy streamer ip címét. Sok esetben a Paypal e-mail címe megegyszett a Skype fiókjával vagy csak egyszerűen megmutta a Skype felhasználónevét. Olyan 2015 közepéig fél perc alatt meglehetett szerezni bárki IP címét Skypeon keresztül. Ehez nem kellett semmi hacker tudás, egyszerűen beírtad Google-be, hogy 'Skype IP Resolver' és már meg is adta. Még ismerősödnek sem kellett lennie Skypeon. Persze lehetett ezt is blokkolni, de sokan azt se tudták hogy ez létezik. Viszont mostmár a Skype kijavította ezt a biztonsági rést és nemlehet ezzel a módszerrel megszerezni a másik fél ip címét, de még így is akad rengeteg egyéb módszer a megszerzésére.

Ha megvan az IP cím akkor pedig nyert ügyed van. A streamer nevét és lakhelyét (város) általában ismerik, így Whitepages vagy hasonló oldalakon simán rákereshetsz ahol még több infót gyüjtessz az emberünkről. Ha ez megvan akkor odacsörögsz az ISP-nek és ha elég ügyes vagy elsőre kiadja az adatokat.

https://www.youtube.com/watch?v=lc7scxvKQOo

Ez csak egy a sok közül. Természetesen én sosem próbáltam semmi ilyet, csak valahol olvastam amikor engem is érdekelt a téma.

2017. máj. 8. 19:29
 13/15 anonim ***** válasza:

"Ha ez megvan akkor odacsörögsz az ISP-nek és ha elég ügyes vagy elsőre kiadja az adatokat."

Persze, az meg a két szép szemedért kiadja. Utána meg örömmel várja az adatvédelmi bírságot, meg jár bíróságra (mert az előfizető beperli őket).

Ilyen adatot a szolgáltató NEM ADHAT KI magánembereknek, csak a hatóságoknak de azt is csak megfelelő indok esetén.

2017. máj. 8. 19:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Direkt linkeltem egy videót, hogy mennyire 'komplikált' egy ilyet megszerezni. Ott a teljes felhasználói információt adták át, hozzáférést. Persze a következő kommented az lesz, hogy staged a videó.

Az pedig, hogy nem adhat nem azt jelenti, hogy nem is fog de erről kár vitatkozni. Azon kívül meg mint írtam Whitepages és hasonló oldalak is meglehet találni általában a címet. De tessék itt egy reddit bejegyzés.

[link]

2017. máj. 8. 19:49
 15/15 anonim ***** válasza:

"Direkt linkeltem egy videót, hogy mennyire 'komplikált' egy ilyet megszerezni. Ott a teljes felhasználói információt adták át, hozzáférést. Persze a következő kommented az lesz, hogy staged a videó. "

Igen, mert az is. Ne higgy el mindent, amit az újságírók eléd raknak.

2017. máj. 8. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!