Ilyen van? Többi lent.
Az esetek 100%-ban nincs bennük vírus.
A H.264 megjelenésével és az MKV elterjedésével azonban napvilágot láttak olyan ún. preparált, rosszindulatú médiafájlok, melyek egy bizonyos lejátszóprogrammal történő lejátszás esetén kiakaszthatják a gépedet.
Amit írtam MP3ra, vagyis zenére vonatkozik. A Winamp ilyennél nem tudja értelmezni az mp3 elejét (mivel az nem is mp3), így egyszerűen a következő fájlra ugrik.
A Windows Media Player alap beállításoknál kérdez valami olyasmit, hogy a fájl kiterjesztése nem egyezik a típusával és megpróbálod-e lejátszani, igen esetén máris elindítottad a vírust. De nem alap beállításokkal, lehet, hogy már egyből fel is teszi a vírust...
Videóknál még nem találkoztam vírussal, arról nem tudok mit mondani, de szerintem ha olyan lejátszód van, ami nem a WMP kodekjeit használja, akkor nem lehet gond. (én VLC-t használok filmekhez, Winampot pedig zenékhez de van még egy pár ilyen lejátszó...)
Igen,az Mp3 -ugyanugy megtamadjak a trojak ,virusok es megfertozik mint akarmijen mas fajlt, ..,es ha probalod lejatszani es csend van akkor mar baj ,,van,,a legveszejeseb a virut megfertozi ezeket a fajlkat ..exe,src,htm,html,.jpg, .pdf, .doc..tehat nemuszaj egyaltalan exe fajlnak lennie,,
udv
Csak alkalmazásban (önállóan futtatható állományokban) lehet vírus. Ide tartoznak a makrók is (de azt hagyjuk). Ha képet, videót, zenét töltesz le, az nem önálló applikáció, szükséges hozzá egy kliens (lejátszó szoftver), amihez társítva van. Ez a szoftver pld. lehetne épp vírusos, de az előbb említett letöltött cuccok nem.
utolso,,akkor en is offolok,ezt amit te irtal Retard.Latni hogy fogalmad se nincsen a virusokrol,,
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!