Mitől lassul be egyszer csak a gép (látszólag minden ok nélkül)?
Windows XP-t használok. A tűzfal mindig be van kapcsolva (Online Armor), ezen kívül az internet ment, a Chrome, a Total Cmd, a Wordpad, Winamp, illetve az Avira antivirust ma elfelejtettem bekapcsolni (magától szokott, de ma nem tette meg), és amikor bekapcsoltam, rá fél percre annyira belassult a gép, hogy ahogy gépeltem, nem bírta követni a program, és 1 percbe tellett bezárni egy ablakot. Ez mitől lehetett?
(Soha máskor nem lassította be az Avira a rendszert észrevehetően, ráadásul mindig automatikusan elindult, miután felált az op. rendszer. Most pedig az Online armor nem ismerte fel, és új programként kezelte az Avirát. (Ez frissítés miatt lehetett - csak a vírusadatbázis frissült az Aviránál, ezért nem hiszem.)
Egyébként máskor is volt ilyen, hogy egyszer csak látszólag minden előzmény nélkül hirtelen nagyon belassult a gép. Általában ez mindig olyankor történt, amikor internetet használtam (modemes mobilinternet, nem mindig használom), és egyszer még egy behatoló is volt, mert egy "szia" nevű fájlt hagyott a "C"-n olyan szöveggel, amit csak a programozók értenek. Azt kitöröltem, de nem tudom, van-e még hatása a gépre, illetve összefügg-e azzal, hogy kb. egy hónapban egyszer (most 4.-edszer) nagyon belassul a gép.
Egyébként nem szokásom mindenféle oldalra felmenni, leginkább e-maileket nézek, max néhány linkre rákattintok, amiket megbízható emberek küldtek, a párom használja még úgy, hogy megnyitja az oldalakat, amiket a google talált, azok között nem biztos, hogy mindegyik megbízható oldal, de nem szoktunk hirdetésekre rákattintani, és nem is nagyon töltünk le semmit, leginkább csak néhány youtube videót vagy háttérképeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!