Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az alábbi adatokkal vissza...

Az alábbi adatokkal vissza lehet élni komolyabban?

Figyelt kérdés
Szóval netes vásárlás közben elkövettem egy igencsak nagy butaságot, amire csak utólag jöttem rá, és most rendkívül nyugtalanít. A vásárláshoz meg kellett adni a telószámom, mert ott küldtek egy biztonsági kódot, és miután ezt megadtam a személyimről kértek egy fotót. Mivel hülye azért nem vagyok ezért a profképem kisatíroztam, elhomályosítottam, az azonosítómból pedig lehagytam egy karaktert, és semmilyen más infó nincs rajta igazából, csak a nevem, és az állampolgárságom. Se születési év, se édesanyám neve, se semmi. Miután ezt megadtam meg is kaptam azt amit rendeltem, tehát ezzel sem volt probléma. A konkrét kérdésem tehát az lenne, hogy a telefonszám, név, állampolgárság 3 adatával vissza tudna-e élni ez az oldal ha nagyon akarna?

2016. nov. 15. 19:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Ennyi adattal nemigen tudnak visszaélni. Meg a személyiséglopás Magyarországon amúgy sem jellemző.
2016. nov. 15. 19:21
 2/4 Szirty ***** válasza:

Minden adattal vissza lehet élni! Ez tény.

De nem törvényszerű hogy meg is teszik. Általában a kereskedők legfeljebb reklámmal meg "kihagyhatatlan" ajánlatokkal árasztanak el (SPAM).

De extrém esetben az is előfordulhat hogy később a cég megszűnik és az "utód" kicsit másképpen gondolja az adatok kezelését. Vagy egyéb körülmények között az adatbázis amiben a te adataid is benne vannak, illetéktelen kezekbe kerül.

Ki tudja? Ez ellen utólag már nem tehetsz semmit :)

A komolyabb visszaéléshez több adat kell, bár nem tudom mit értesz "komoyabb" alatt.

Valószínűleg nem lesz semmi gond...

2016. nov. 15. 19:27
 3/4 A kérdező kommentje:
A cég, vagy üzlet nevezzük akárhogy nemzetközi, tehát nem is magyar ezért is kezdtek el a rossz gondolatok kavarogni a fejemben utólag. Komolyabb visszaélés alatt nem a spameket értettem amúgy. Köszi a válaszokat kicsit már azért megnyugodtam! :)
2016. nov. 15. 19:35
 4/4 anonim ***** válasza:

spamnél komolyabb nem hiszem, hogy lesz, az meg jön amúgy is :D

Sőt, én kifejezetten szeretem elküldeni a ku**a anyjába azt, aki felhív, hogy porszívót nem akarok e venni véletlenül xD

2016. nov. 15. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!