Hogyan mer bárki csatlakozni a deep webre?
Tele van a GYIK ilyen kérdésekkel, de bármelyik .onionos link lehet vírusos, amit letöltesz hiába anonim a tor, és ez lehet kitaláció de ez lehet?
https://www.youtube.com/watch?v=g7YCbYe7lO8
Csak az hallgassa aki szereti a horror szorikat...
Amúgy miért beszél tailsről, ha a tor technikailag közel visszanyomozhatatlan alapból az FBI számára is, a vírus meg átjön a toron úgyis? Átjön? Vagy van ami blokkolja? Automata letöltés, stb...?
Állítólag a tor önmagában teljes biztonságot nyújt, de azt kommentben linkelem hogy szabályos legyen a kérdés...
"Ne utalj egy régebbi kérdésedre! Ezt az oldal anonimitása miatt nagyon nehéz megtalálni, így inkább önmagában teljes kérdéseket írj ki!"
Köszönöm a válaszokat!
Ez az az 5%. Ezekre pedig a vírusírtó sem megoldás.
De most itt nem erről van szó, hanem a TORról, meg a vírusírtókról. Honnan a feltételezés, hogy a Deep web veszélyesebb, mint a www? Egy átlagos bármilyen letöltő oldalról, vagy torrent oldalról sokkal hamarabb szedsz össze vírust, mint a darkwebről. A legtöbb crack/serial oldalon, a hivatalosnak tűnő, de fake letöltő oldalakon ezerszámra nyüzsögnek a vírusok. A mindenféle toolbarokat installáló telepítőkről, böngészőkiegészítőkről nem is beszélve. A Facebookon pedig 2 kattintással tudsz engedélyt adni egy appnak arra, hogy a nevedben bármit közzétegyen.
Amúgy a popup nem adware, meg nem is malware.
A probléma szerintem az, hogy a kérdező teljesen félreérti a helyzetet. A TOR azért biztonságos, mert nem tudják követni hogy mit nézel - ennyi, nem kártevő ellen véd, hanem nem engedi hogy pl a szolgáltatód figyelje hogy mit csinálsz.
Mintha azt kérdeznéd, hogy a biztonsági öv hogy fog megvédeni attól ha valaki kirángat a kocsiból és összever - sehogy, de nem is arra van.
14: De letölti az oldalt. Mint sokan említették, az oldal tartalmazhat vírust...
Én már kaptam vírust egy oldal meglátogatásától. Másképp csak kevés vírust kapnak a netezök, mert alig töltenek le fájlokat de sok oldalt. Ha csak böngészel, de semmit sem töltesz le, az advanced system care akkor is fog találni malware-t.
Vagy én tudom rosszul?
Az oldal tartalmazhat vírusos kódot, azaz olyan kódrészletet, amit a vírusírtó vírusnak ismer fel. Pl. ilyesmit:
var hujuzja = typeof document2;
var jruxnu = "t";
var widewca = ".";
var nyjyksaxk = undefined;
var bmekbiqn = 'e';
var eqhoq = '\'';
var obyjce = 0;
function duljocazwo() {
return true;
}
var awfaly = 'c';
function obyjwa() {
var izdycvezd = 1;
return izdycvezd;
}
var gora = "^";
Ez a ".thor" cryptolocker vírus egyik részlete. Itt van a gépemen, két kattintással el tudnám indítani, de nem félek tőle, mert amíg én explicit el nem indítom, addig nem fog futni. Ahhoz, hogy egy program fusson, azt el kell indítani. A vírust is.
Másrészt létezik olyan, hogy automatikus letöltés. A weboldal tölthet le automatikusan fájlokat a gépedre, kivéve, ha meg nem tiltod neki. Chrome böngészőben pl. a tartalombeállításoknál tudod ezt letiltani. Ha a böngésződ letölt valahonnan egy akármilyen indítható fájlt, és te azt tudatlanságból vagy véletlen elindítod, máris fut a gépeden a vírus.
Természetesen, ahogy utaltak már rá, minden böngészőben vannak sebezhetőségek, amik lehetőséget adnak a támadóknak a memóriához való illetéktelen hozzáférésre, módosítására, a biztonsági szabályok áthágására, vagy akár távoli kódfuttatásra. Ez ellen (részben) védenek a sandbox technológiák.
De gondolkodjatok kicsit... a vírus írójának az a célja, hogy minél elterjedtebb legyen a vírusa. A dark/deep webet viszonylag kevesen látogatják, így vírus terjesztésére épp nem a legalkalmasabb terep, másrészt a TOR browser eleve védettebb, mint egy átlagos böngésző. Ebből a két tényből adódóan következik, hogy deepweben csak az próbál vírust terjeszteni, aki nem is akarja igazán, hogy elterjedjen a vírusa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!