Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan mer bárki csatlakozni...

Hogyan mer bárki csatlakozni a deep webre?

Figyelt kérdés

Tele van a GYIK ilyen kérdésekkel, de bármelyik .onionos link lehet vírusos, amit letöltesz hiába anonim a tor, és ez lehet kitaláció de ez lehet?

https://www.youtube.com/watch?v=g7YCbYe7lO8

Csak az hallgassa aki szereti a horror szorikat...

Amúgy miért beszél tailsről, ha a tor technikailag közel visszanyomozhatatlan alapból az FBI számára is, a vírus meg átjön a toron úgyis? Átjön? Vagy van ami blokkolja? Automata letöltés, stb...?

Állítólag a tor önmagában teljes biztonságot nyújt, de azt kommentben linkelem hogy szabályos legyen a kérdés...

"Ne utalj egy régebbi kérdésedre! Ezt az oldal anonimitása miatt nagyon nehéz megtalálni, így inkább önmagában teljes kérdéseket írj ki!"

Köszönöm a válaszokat!

2016. nov. 12. 22:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10: ezt hívják hamis biztonságérzetnek.

[link]

2016. nov. 13. 00:09
 12/21 anonim ***** válasza:

Ez az az 5%. Ezekre pedig a vírusírtó sem megoldás.

De most itt nem erről van szó, hanem a TORról, meg a vírusírtókról. Honnan a feltételezés, hogy a Deep web veszélyesebb, mint a www? Egy átlagos bármilyen letöltő oldalról, vagy torrent oldalról sokkal hamarabb szedsz össze vírust, mint a darkwebről. A legtöbb crack/serial oldalon, a hivatalosnak tűnő, de fake letöltő oldalakon ezerszámra nyüzsögnek a vírusok. A mindenféle toolbarokat installáló telepítőkről, böngészőkiegészítőkről nem is beszélve. A Facebookon pedig 2 kattintással tudsz engedélyt adni egy appnak arra, hogy a nevedben bármit közzétegyen.

Amúgy a popup nem adware, meg nem is malware.

2016. nov. 13. 00:22
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

A probléma szerintem az, hogy a kérdező teljesen félreérti a helyzetet. A TOR azért biztonságos, mert nem tudják követni hogy mit nézel - ennyi, nem kártevő ellen véd, hanem nem engedi hogy pl a szolgáltatód figyelje hogy mit csinálsz.

Mintha azt kérdeznéd, hogy a biztonsági öv hogy fog megvédeni attól ha valaki kirángat a kocsiból és összever - sehogy, de nem is arra van.

2016. nov. 13. 00:45
 14/21 anonim ***** válasza:
Semmi veszélyes nincs odalent ha nem töltesz le semmit. Ennyi az egész.
2016. nov. 14. 12:07
 15/21 A kérdező kommentje:

14: De letölti az oldalt. Mint sokan említették, az oldal tartalmazhat vírust...

Én már kaptam vírust egy oldal meglátogatásától. Másképp csak kevés vírust kapnak a netezök, mert alig töltenek le fájlokat de sok oldalt. Ha csak böngészel, de semmit sem töltesz le, az advanced system care akkor is fog találni malware-t.

Vagy én tudom rosszul?

2016. nov. 14. 23:48
 16/21 anonim ***** válasza:
Az a tuti, ha egy külön virtualbox-ban brózerezel, és minden indítás előtt visszatöltöd az elsőtelepítéses snapshotot.
2016. nov. 15. 00:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Én úgy használom a tort ahogy az előttem lévő említette. Viszont én ubuntut használok ami biztonságosabb mivel ubuntun nem igazán látni virust emellett van egy "próbaverziója" is amivel automatikusan be tudsz jelentkezni az asztalra és csinálni akármit.
2016. nov. 15. 02:36
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az oldal tartalmazhat vírusos kódot, azaz olyan kódrészletet, amit a vírusírtó vírusnak ismer fel. Pl. ilyesmit:

var hujuzja = typeof document2;

var jruxnu = "t";

var widewca = ".";

var nyjyksaxk = undefined;

var bmekbiqn = 'e';

var eqhoq = '\'';

var obyjce = 0;

function duljocazwo() {

return true;

}

var awfaly = 'c';

function obyjwa() {

var izdycvezd = 1;

return izdycvezd;

}

var gora = "^";

Ez a ".thor" cryptolocker vírus egyik részlete. Itt van a gépemen, két kattintással el tudnám indítani, de nem félek tőle, mert amíg én explicit el nem indítom, addig nem fog futni. Ahhoz, hogy egy program fusson, azt el kell indítani. A vírust is.

Másrészt létezik olyan, hogy automatikus letöltés. A weboldal tölthet le automatikusan fájlokat a gépedre, kivéve, ha meg nem tiltod neki. Chrome böngészőben pl. a tartalombeállításoknál tudod ezt letiltani. Ha a böngésződ letölt valahonnan egy akármilyen indítható fájlt, és te azt tudatlanságból vagy véletlen elindítod, máris fut a gépeden a vírus.

Természetesen, ahogy utaltak már rá, minden böngészőben vannak sebezhetőségek, amik lehetőséget adnak a támadóknak a memóriához való illetéktelen hozzáférésre, módosítására, a biztonsági szabályok áthágására, vagy akár távoli kódfuttatásra. Ez ellen (részben) védenek a sandbox technológiák.

De gondolkodjatok kicsit... a vírus írójának az a célja, hogy minél elterjedtebb legyen a vírusa. A dark/deep webet viszonylag kevesen látogatják, így vírus terjesztésére épp nem a legalkalmasabb terep, másrészt a TOR browser eleve védettebb, mint egy átlagos böngésző. Ebből a két tényből adódóan következik, hogy deepweben csak az próbál vírust terjeszteni, aki nem is akarja igazán, hogy elterjedjen a vírusa.

2016. nov. 16. 09:37
 19/21 anonim ***** válasza:
Ezen felül a vírus írtó programok generálják maguknak a vírust. Hogy hasznosnak tűnejek. Ami garantáltan kiírtja a vírust és tényleg rendesen működik az fizetős. Az ilyen humbuk ingyenesek meg inkább fertőzik a géped mintsem védik. Ezért sem használok vírusírtót.
2016. nov. 16. 15:16
 20/21 A kérdező kommentje:
Van autorun vírus is. Nekem volt.
2016. nov. 16. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!