Legjobb ingyenes vírusírtó?
format c:
Nekem eddig mindent leszedett.
Ingyenes Vírus kergetőből mind egy kutya...
Én Avast -ot használom, de csak a fájl és web védelemmel telepítem.
(a többi 100 funkció számomra értelmetlen benne)
Havonta 1× átkeresem még HerdProtect -el, bár eddig nálam nem talált semmi extrát.
Ha tiszta szoftvereket használsz, nem crackelt programokat, nem bóklászol mindenféle kétes eredetű oldalon és töltöd le és futtatsz minden kacatott amire azt mondja hogy szerinted szükséged van, akkor kicsi az esély hogy bármit is össze kaparj.
A legtöbb vírust, maga a felhasználó tölti le és telepíti, mert hüle és becsapható, vagy mert beválalja a kockázatott a vírus kergető figyelmeztetése ellenére is és cracckelt programot futtat.
A géped felelősségteljes használata, annál nincs jobb.
Olyan vírusirtó úgysincs, ami mindent megfog.
Nekem még vírusírtóm sincs. Ingyenesek arra jók, hogy elvegyenek fél GB RAM-ot, és zaklassanak a jobb alsó sarokban, hogy "hé vegyed már meg ezt a szuperprémium verziónkat, azzal 100x jobb védelmed lesz, és most 75% akció van rá!"
Ez meg egyátalán nem érdekel. Ha volt is valaha vírusírtóm, akkor ESET Smart Security, illetve Kaspersky. Ezekhez úgyis kpazs magazinos kódot. Ingyen eredeti 1 hónapra (folyamatosan aktiválod).
De ha nagyon kell az ingyenes: Avast vagy Panda.
Bármi mellé Malwarebytes.
A beépített (Win7-8+) Windows Defender. Különösen az Win10 alatt. Ne higgy a teszteknek ahol baromi hosszú és ritka víruslistákkal pár % difit mutatnak ki.
A fontos az, hogy kevés erőforrást fogyasszon, ne csessze össze a rendszert mindennel (pl. böngészőbe épülés, levelezőbe épülés, "firewall" izé).
A legfontosabb pedig az, hogy legalább ne tegye önmagán keresztül támadhatóva a gépedet mint kb. az összes túlbonyolított így-úgy megírt mamut (lásd legutóbbi csoda ahol a Symantec (ha jól emlékszem) remekén át a még meg sem kapott (azaz a leveleződ előtt) email megfertőzte system jogokkal a rendszert a vírusirtó hibáján át.
Kamilla tea.
Kimész a rétre összeszeded, megszárítod és főzöl belőle teát.
Garantáltan csökkenti a gyuladást is.
Ja, a számítógépre gondolsz?
Annak hogy adod be, azt nem tudom, de próbáld meg ráönteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!