Miért jelzett vírust a gépem?
Készítettem egy programot, amit statisztikát állít elő egy fájlból beolvasott adathalmazon. Ezeket az adatokat egy fájlba írja a program.
Ezt a programomat vírusnak jelezte a saját vírus irtóm (Avira).
Az egyik proginfós ismerősöm szerint lehetséges, hogy azért, mert hatalmas fájlt generál. Az ok, hogy a program olykor 3-4 száz mega adatot hoz létre, nade ezt a vírusirtó egy exe fájlból, hogy következteti ki?
Nem értem. Amúgy nincs jelentősége, mert betettem a kivételek közé.
Először is:Gratula a programhoz :)
Vírust nembiztos hogy hordoz,de lehet,hogy a folyamatot látja annak,mivel egy-két vírus a fájlokba is belepiszkál,ezért hiheti azt,hogy vírus :)
Hali.
Valószínű csak annyi hogy, a kódban amit csináltál van egy olyan részlet ami hasonlít a vírusirtód által korábban már detektált káros kódra/kódrészletre és ezért jelzett.
Ha 100%-ban te csináltad a kódot, akkor egyszerűen add hozzá a kivételekhez az irtódon belül és nem fog csipogni a jövőben
Aki még nem találkozott ilyennel az még nem kódolt eleget :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!