Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehetne ez ellen...

Hogyan lehetne ez ellen védekezni, ill. lebuktatni őket? (lent)

Figyelt kérdés

Skypeon történt velem a dolog. Bejelölt egy idegen, akinek a felhasználóneve először teljesen ártatlannak tűnt, azt hittem az egyik amerikai barátom az (mivel ugyanaz volt a skype-név). Gondolkodás nélkül visszajelöltem, gondoltam csevegünk egy jót. Hát nem így lett.

Szexuális tartalmakat küldözgetett, képeket, szövegeket, azt kérte, hogy hívjam őt fel és kapcsoljam be a kamerámat, hogy mutathasson "pár dolgot" stb stb. Egy ideig (pár óra) a Skype nem is engedte kitörölni vagy letiltani a felhasználót, majd mikor végre sikerült, akkor az üzeneteket nem tudtam kitörölni (rá még pár órára az is sikerült). Később amikor rákerestem arra a felhasználónévre, azt írta ki a Skype, hogy ilyen nevű felhasználó nem létezik. Még egyszer megpróbáltam, gondolván, hogy elírtam valamit, de nem. Tényleg nem létezik.

Megkérdeztem az amerikai barátomat is, aki vallja, hogy fogalma sincs a dologról (és mivel elég jól ismerem, tudom, hogy ilyenekkel nem szórakozna).

Csak nekem fura a dolog? Tud esetleg valaki az ilyenekről valamit? Nem lehet ellenük tenni valamit? A baj az, hogy semmi bizonyítékom nem lenne, ha rendőrségre mennék, vagy írnék a Skype szerkesztőinek (mivel abban a helyzetben nem jutott eszembe le-screenshot-olni). Kicsit félek, hogy a későbiekben is történhetnek ilyenek, meg alapvetően félelmetes belegondolni, hogy lehet, hogy ezidő alatt információkat loptak a gépemről. Volt valakinek hasonló élménye? Mit tettetek?

2016. aug. 27. 16:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha méskor is megkeresnek, csak ne írj vissza, és ne nyiss meg semmit.

"ezidő alatt információkat loptak a gépemről"

Miért teli van "Jól nő a marihuána a kertben.jpg" fájlokkal?

Sztem fogalmuk sincs hogy ki vagy

1) Ha megnyitod a linkeket max kapsz egy vírust, aztán fizetned kell a feloldási kulcsért

2) Amúgy meg vmi ismerősöd trollkodott

2016. aug. 27. 18:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Az ilyenek lehetnek olyanok is hogy rávesznek manipulálással hogy olyanokat mutass nekik webkamerán amivel aztán zsarolni tudnak hogy ne rakják ki. Letiltásnál/eltávolításnál van egy olyan pipa hogy bejelented visszaélés miatt vagy ilyesmi
2016. aug. 27. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!