Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az Avast meghülyült mit...

Simkulák István kérdése:

Az Avast meghülyült mit csináljak?

Figyelt kérdés
Mi az h a IOCTL Hivása Hibás. A helyzet a következő korábban valószinü valami virust bekaptam, de az nem tudom hol és mikor, ujrarraktam a gépet, sőt leformáztam és az AVAST mindig valami IOCTL hivása hibás ra vonatkozva nem tudok viruskeresést futtatni sőt a AVAST kikapcsolja magát, most éppen nem, de nem tudom használni, váltsak vírusirtót, vagy komolyabb a baj? a gépem már gyors és minden faszán mukodik ezt kivéve Az AVAST nak már leáldozott? Vagy olyan virusom lehet amit nem tud kezelni és azt lövi ki mondjuk azt nem tudom h lenne mivel leformáztam

2016. júl. 30. 13:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem az Avast nem jött be. Egyik napról a másikra belassult a gépem, az Avast természetesen nem talált rajta egy vírust sem. Letöltöttem egy másik vírusirtót és több, mint 10 volt rajta.
2016. júl. 30. 13:57
 2/4 Hominida ***** válasza:

Az Avastot nemrég valahol a mostani állás szerint legeredményesebb vírusvédelemnek nevezték.

Az IOCTL egy olyan rendszerszintű művelet, amely valamilyen hardverelem kezelésében egy adatlekérdezést kezdeményez. Ennek nincs semmi jelentősége, de a hiba oka sajnos elég mélyen is lehet. (Az Avast *programját* mikor frissítetted?) Először is töltsd le a legfrissebb off-line telepítőcsomagot: [link] . Indítsd újra a gépet, állíts le minden futó alkalmazást, és ha tudsz, lépj be az Avast kezelőfelületére, a beállítások karbantartási paneljén csinálj egy mentést a jelenlegi beállításokról. Ha nem megy, akkor nem megy.

Szedd le a mostani programpéldányt, Vezérlőpult|Programok. Ha kérdezi, hogy megőrizze-e a beállításokat, akkor igen.

Indítsd el az új telepítőt, ha megengedi, akkor mindenképpen menj be az haladó vagy egyéni beállításokba, és lődd ki a nem kívánt szarokat, ezköztár, Chrome, közösségi élmény, effélék. Aztán csináld meg a telepítést, majd indítsd újra a gépet. Ha a telepítő a hálózatra akar menni, akkor azt teljes jogkörrel engedélyezd neki.

Ha ezzel végül nem múlik el a problémád, akkor ki kell derítened, hogy melyik eszközzel kapcsolatosan adja a hibajelzést, és meg kell próbálni KÉZZEL frissíteni az ahhoz tartozó drivert. Ha ez is megvan, és még mindig van hiba, akkor sajnos lehet, hogy maga a Windows sérült, és annak a helyreállítása külön fejezet.

2016. júl. 30. 15:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Mindenből a legfrissebbet szedtem le és részben Informatikus vagyok tehát ismerem az alapeljárást amit már megtettem, Avastnak is irtam irták h a hiba náluk volt azóta,minden jol müködik első válaszolonak üzenem az Avast igenis jó 3 éve használom tehát ismerem, és kijelentem h egyszer AVG-ztem az csinált 500 virsut ,ugy hogy lehet hogy ami virust találtál 10 db azta virusirto csinálta ,mindenesetre a probléma megjavult a semmiért formáztam és telepitettem,mert az Avast sehol ne mirta h karbantartanak ,azut mondták a cliens szerverükkel volt a probléma,tehát akkor ezek szerint nem csak nekem hülyült meg.
2016. júl. 31. 11:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírásért,utólag már nem tudom átjavitani.
2016. júl. 31. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!