Létezik, hogy közvetlenül az IP címemre küldi a "vírusközpont" a vírusokat, mikor belépek a böngészőbe? Ha igen, akkor megoldja a problémát az IP cím megváltoztatása?
A 19:37-es válaszolónak:
Jelen esetben szerencsére nincsen vírusom. A téma néhány napja merült fel, és ma kaptam rá választ, mert az ismerősöm érdeklődött a párjától. Pár nappal ezelőtt volt olyan probléma, hogy minden nap talált az AVG trójaiakat a gépen, sőt, még olyan is előfordult, hogy fél órára elmentem a géptől, és mire visszajöttem egy riasztási ablak várt, pedig semmiféle letöltést nem indítottam. Ezt említettem meg msn-en keresztül a fent nevezett ismerősömnek.
Az elképzelhető, hogy van olyan BHO-d, (Browser Helper Object, kiegészítő az IE böngészőhöz), ami tulajdonképen egy trójai, és az meg elkezdi a zombihálózatba építést :)
De annak kicsi az esélye, hogy egy jól működő AVG ezt ne találja meg. Egyébként is kérdés, hogy az ismerősöd ismerőse honnan veszi, hogy a te gépednek bármi baja van :) Szerintem féltékeny...
Az ismerősöm mondta el az illetőnek, hogy a gépnek baja van. Mire lenne féltékeny?:D A vírusaimra, vagy a vírusírtómra? XD
Nem mellesleg kaptam már olyan riasztást, miben az AVG az Internet exe. fájlra hivatkozott, de azt csak egyszer láttam, akkor mikor a pendrive-ot csatlakoztattam a géphez. Azt azóta formáztam, és most nincs gond. Remélem nem igazolódik be amit mondtál. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!