Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Szeptembertől koleszba megyek,...

Szeptembertől koleszba megyek, és érdeklődék, hogy érdemes e valamilyen laptop "lopásvédelmi" szoftver feltenni?

Figyelt kérdés
Nézegettem őket, és az alábbiakat találtam, yawcam, Lalarm Prey csak nem tudom melyik a jobb valamint ér e valamit mert alapból lekódoltam a biost valamint indításnál jelszót kér szóval ha ellopják akkor használni se tudják, vagy hagyjam szabadon és legyen fent a szoftver?

2016. jún. 25. 19:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs szoftver, ami az ellopott gépet visszateleportálná hozzád. Ha lopják, a hardver miatt lopják, nem a fényképeid miatt, tehát tök mindegy, leformázzák az egészet ahogy van, a védelmi szoftvereddel együtt.
2016. jún. 25. 19:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Bitlocker. Ez az indítást is gátolja, továbbá titkosítja a diszket.

Persze attól nem véd meg, hogy valaki magával viszi, de legalább attól nem kell tartani, hogy az adataid idegen kézbe kerültek. És ez sok esetben fontosabb, és sokkal többet ér, mint maga a hardver.

Fizikailag esetleg a Kensington zár segíthet egy kicsit. Így is el lehet vinni, de a géből a zárat feltűnő roncsolás nélkül nem lehet eltávolítani, ezért aztán amibe ilyen van, kevésbé vonzó a tolvajoknak. Feltéve, ha van ilyen a gépeden.

2016. jún. 26. 19:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha Eset Smart Security9-et telepítesz a gépre, abban van Lopásgátló alkalmazás is.
2016. jún. 27. 20:04
 4/4 anonim ***** válasza:

teljes vinyó titkosítás, bitlocker, LUKS. ha ellopják, legalább ne férjenek hozzá az adataidhoz.

GPS-t el lehet rejteni laptopba is, akár "elveszett bőrönd" keresőt

de egy jól zárható szekrény mindig hasznos

serialját legalább írd fel neki, alkatrészeinek, legyen róla számlád h. tudd igazolni tényleg a tied

létezik biztosítás is ingóságokra ha ennyire félsz

2016. júl. 12. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!