Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Valaki, aki nagyon ért a...

Valaki, aki nagyon ért a számítógépekhez segítene nekem?

Figyelt kérdés
Betörtek hozzánk és elvittek 2 gépet is. Van lehetőség arra, hogy megtudjam hol a gép? Még az is lehet, hogy a közelben van, mert van egy sejtésem ki lehet az. Valaki segítene nekem?

2016. máj. 24. 14:30
 1/8 kovpet ***** válasza:

Ne haragudj, de hacsak nincs bennük GPS-jeladó, akkor hiába ért valaki a számítógépekhez, ugyan mi alapján tudna segíteni?

A rendőrségi feljelentés mellé mondd meg a rendőröknek a sejtésed, hátha tudnak vele kezdeni valamit.

Meg nézd az aprohirdetési oldalakat, hátha meghirdeti a tolvaj.

2016. máj. 24. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Hááááát... kb sose lesz meg

Esetleg IP alapján, de nem hiszem, hogy tudnád a saját IP-d + megszerezni ismét kissé körülményes dolog. Illetve még az adott gépnek hálózatra kell lépnie, különben semmit se ér... és egyébként is az internetszolgáltató ki sem adja az IP címed, max bírósági végzéssel

Szerintem a gép már rég darabokban hever, alkatrészenként árusítják (valószínűleg)

Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de lehet keresztet vethetsz rájuk. Rendőrségnek be kell jelenteni, ellopták, hátha valahogy a tolvajok előkerülnek, de már lehet addigra a gépeknek nyomuk sem lesz.

Ne magánnyomozásba kezdj, ne vádolj meg senkit konkrétan önmagad, max ha biztos vagy benne. Persze elmondhatod a rendőröknek, hogy esetleg van sejtésed, stb, de ne te magad menj oda vádaskodni.

Első dolognak annak kellett volna lennie, hogy hívod/játok a rendőrséget és bejelentitek az esetet, nem gyakorin kérdezősködni

2016. máj. 24. 16:10
 3/8 kovpet ***** válasza:
IP alapján? WTF? :)
2016. máj. 24. 16:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Javítom a mondanivalóm:

Mármint kell hozzá segédprogram, ami valószínűleg nem volt, aminek kifejezetten az a célja, hogy azonosítsa a gépet az interneten. (de miért is lenne ilyen program egy átlag ember gépén?)

Egyébként pedig hiába tudsz 1 IP címet, nem derül ki, hogy az a te géped.

Az IP-t pedig a szolgáltató adja és nem a gép.

De általában IP cím alapján beazonosítható a gép pontos helye, csak így ebben az esetben nem.

Egyébként is, aki ellopta szerintem első dolga az volt, hogy formázta.

Csak azt igazolhatod vele max, hogy ott nálad valóban volt 2 gép :D és nem csak kitaláltad :/

2016. máj. 24. 16:36
 5/8 anonim ***** válasza:

kettes, hármas,

te mit szívtál? Ezt még olvasni is fáj :D

2016. máj. 26. 19:54
 6/8 anonim ***** válasza:
elírtam, kettes, négyes :D
2016. máj. 26. 19:58
 7/8 Reiber Péter ***** válasza:

Hülyeségek helyett érdemes a gyakori hirdetési oldalakat böngészni, hátha felbukkan a gép.

Vagy valami a lopott szajrébol.

0.001% esély, de LEHET, főleg ha van ismertető jegye, repedt a ház, ot egy nyuszis matrica helye, jellegzetes karc, akármi.

És NAGYON vigyázni, simán lehet másik ugyanolyan is!

Én is majdnem küldtem már rá ártatlanra mindenkit aki él és mozog, utolsó pillanatban találtam meg archivumban, hogy féléve is árulta, tőlem meg 2 napja vitték el...kopp.

Egy hacker néha megtalálja a gépét, akinek mindeféle érdekessége fut, egy átlag gépet kvázi lehetetlen megtalálni.De még a hackeres megtalálások is csoda szintjén mozognak, ahol olyan hülye a tolvaj, hogy többször bekapcsolja, netre teszi, mifene.

2016. jún. 2. 22:17
 8/8 Reiber Péter ***** válasza:

Még annyit javaslok, hátha nem későn, hogy MINDEN jelszót érdemes megváltoztatni.ÉS az összes bejelentkezős oldalon (mail, fész, fórumok, stb) a neten nagyon figyelni a gyanus kompromittáló tevékenységre egy ideig!

(nem kell manapság nemzetközi csúcshackernek lenni, hogy a böngészőbe mentett és összes egyéb jelszót visszanézze valaki! nomeg csomó óvodás oldalon -nem írom le hol- a jelszó nélkül is lehet "érdekeseket", ha pl a kedves user nem lépett ki, csak becsukta a böngészőt, mondjuk ehhez már jobban kell érteni ehhez-ahhoz)

Akár offline, tehát egy másik gépen a lopott winchesterre csak ráolvasva megtudható mindez!

2016. jún. 2. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!