Van itt valaki, aki a jónál is jobban ért a számítógépekhez? Extra fontos képeket kellene megmentenem, amik vírusosak lettek. Egyet sem lehet megnyitni.
A képek nem tudnak vírusosok lenni általában.
Ha vírusos lett, akkor a képet kezelő programban van hiba vagy rosszindulatú kód. Vagy maga a képhez tartozó kiterjesztés hívásakor aktiválódik a vírus. Esetleg a víruskereső hazudik.
Amit még eltudnék képzelni, hogy a képhez lett hozzáadva olyan ártalmatlan kód ami megtéveszti a víruskeresőt. Vagy eddig sem kép fájlról beszéltünk.
Honnan szeded, hogy vírusos?
A legbiztosabb és leglassabb módszer mindig a print screen vagy a bmp-re konvertálás.
Ha gondolod küldj át nekem belőle.
De előbb tölts le egy másik képnéző progit.
Ha esetleg valamilyen "zsarolóvírus" (ransomware) áldozata lettél, akkor
- le kell irtani a kártevőt
- árnyékmásolatból vagy fájl-helyreállító szoftverrel helyreállíthatod egy másik meghajtóra (nem ugyanarra!) a lekódolt állományokat.
Bővebben erről az alábbi kérdésben:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__7..
már értekeztem.
Dehogynem! A legelsők között jelentek meg azok a vírusok, amelyek a kép állományokat (főképpen a jpg-t) fertőzték meg. Így a kép-fájlok potenciális vírus hordozók.
Elég egy képet letölteni megbízhatatlan helyről, és ha nincs megfelelő vírusvédelem, már ott is a baj...
Erről lenne szó: [link]
A baj még tetézi,hogy odaadtam egy számítógépes gurunak,aki állította,hogy meg tudja csinálni.
Már ott tartok,hogy meg sem nyitja a képet,hanem ezzel a dumával áll elő:
.....olyan helyre mutat, amely nem érhető el. A hely a számítógép merevlemezén vagy a hálózaton lehet. Ellenőrizze, hogy a lemez megfelelően van-e behelyezve, a gép csatlakozik-e az internetre vagy a hálózatra, majd próbálkozzon újra. Ha a hely továbbra sem található, akkor lehet, hogy az adatokat áthelyezték."
Az egésznek lőttek?? :( :(
Nem jól mondtam :)
Miután elkaptam ezt a valamit,megnyitotta a képet,csak kiírta középre hogy sérült a kép....vagy valami ilyesmit.
Miután újra lett telepítve a rendszer,és miután állította hogy meg tudja nekem menteni a képeket,azután írta ki ezt a szöveget:
.....olyan helyre mutat, amely nem érhető el. A hely a számítógép merevlemezén vagy a hálózaton lehet. Ellenőrizze, hogy a lemez megfelelően van-e behelyezve, a gép csatlakozik-e az internetre vagy a hálózatra, majd próbálkozzon újra. Ha a hely továbbra sem található, akkor lehet, hogy az adatokat áthelyezték."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!