Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hp Compaq nx 6125 laptopom...

Müller Peti kérdése:

Hp Compaq nx 6125 laptopom nemrég vettem, használni tudom, de sajnos administrator jelszavas a bios. Tudnátok segíteni, hogy ezt hogyan lehetne kiütni belőle?

Figyelt kérdés
Hp Compaq nx 6125 laptopom nemrég vettem, használni tudom, de sajnos administrator jelszavas a bios. Tudnátok segíteni, hogy ezt hogyan lehetne kiütni belőle, resetelni a jelszavat? Program, vagy valami mester jelszó kellene, mert a bios elem kivétel meg cmos felejtés nem hoz erdményt sajnos.
2016. máj. 14. 16:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Vedd fel a kapcsolatot azzal, akitől vetted a gépet és kérd el a jelszót!
2016. máj. 14. 18:38
 2/18 coopper ***** válasza:

Szia.

Én három módszert ismerek BIOS törlésre/resetre (ezáltal a jelszó törlésére is) a következőek (természetesen nem mindegyik biosnál müködnek inkább csak a régebbieknél) :

1. A fizikai módszer : gombelem és vagy jumpper (de ezt irtad ez nem játszik).

2. Vannak rá programok, amik CD-ről/pendrivéről való inditás után használhatóak (pl. Hiren's Boot cd-n is található egy két ilyen program : [link] )

3. Debug módszer (keress rá), ehhez csak egy paranccsor kell, ami vagy a müködő rendszerból inditasz el, vagy szintén cd-ről pendrivéről töreténő bootolás után kapod meg.

Sok sikert.

üdv.

2016. máj. 14. 19:14
 3/18 A kérdező kommentje:
Akitől vettem sajna nem játszik ,mivel ő cseszerintette el és sehova nem jegyezte fel a kódot...
2016. máj. 15. 08:11
 4/18 A kérdező kommentje:
Nos először is köszi a válaszokat.ez az isos megoldás nem oké ,mert jelenleg win 7 van a gépen.Említésben felmerült a jumper lehetőség... ezt hogyan kellene???
2016. máj. 15. 08:34
 5/18 coopper ***** válasza:

Szia.

Ebben szerintem nincs jumper, elem van benne, de ahhoz szét kell szedni a fél gépet, hogy hozzáférj.

A hp honlapról ha letöltöd a "HP Compaq nx6115 and nx6125 Notebook PC - Maintenance and Service Guide" manuált abban benne van a dolog (angolul) : [link] :

1.2 pont (8. oldal):

"1.2 Resetting the Notebook

If the notebook you are servicing has an unknown password,

follow these steps to clear the password. These steps also

clear CMOS:

1. Prepare the notebook for disassembly (refer to Section 6.3,

“Preparing the Notebook for Disassembly,” for more

information).

2. Remove the RTC battery (refer to Section 6.20, “RTC

Battery,” for more information on removing and replacing the

RTC battery)."

Az első az akumulátor kiszerelését mutatja a második az ami neccesebb :

6.20 RTC Battery

1. Prepare the notebook for disassembly (Section 6.3) and then

remove the following components:

a. Optical drive (Section 6.8)

b. Switch cover (Section 6.9)

c. Keyboard (Section 6.11)

d. Button board (Section 6.15)

e. Display assembly (Section 6.17)

f. Top cover (Section 6.18)

A másik dolog meg az ISOS megoldás éppen hogy OKÉ kell hogy legyen, mindegy mi van a gépen, mivel ennek pont az a lényege, leszeded az iso-t, kiirod cd/dvd-re pendrivére, és az adott eszközről (cd/DVd/pendrive) beinditva a gépet megkapod azokat a dolgokat amik az ISO-ban vannak, anélkül, hogy a rendszert bántatnád.

Sok sikert.

üdv.

Sok sikert.

üdv.

2016. máj. 15. 10:45
 6/18 A kérdező kommentje:
Hali.még ez sem vezetett eredményre.cmos reset de az admin password megmaradt.... más ötlet???szerintem ebben a notiban van valami eeprom memória is ,vagy ilyesmi ami tárolja a jelszót ,és nem cmos tárolhatja...
2016. máj. 15. 13:14
 7/18 coopper ***** válasza:

A komplett procedurát végigcsináltad amit a manuál ir ? :

1.2 Resetting the Notebook

If the notebook you are servicing has an unknown password,

follow these steps to clear the password. These steps also

clear CMOS:

1. Prepare the notebook for disassembly (refer to Section 6.3,

“Preparing the Notebook for Disassembly,” for more

information).

2. Remove the RTC battery (refer to Section 6.20, “RTC

Battery,” for more information on removing and replacing the

RTC battery).

3. Wait approximately 5 minutes.

4. Replace the RTC battery and reassemble the notebook.

5. Connect AC power to the notebook. Do not reinsert any

battery packs at this time.

6. Turn on the notebook.

All passwords and all CMOS settings have been cleared.

Ha igen akkor már csak az ISO-s módszer (Hiren's Boot cd) és a debugos módszer segithet, ha egyik sem segít akkor én sajnos passzolok.

Üdv.

2016. máj. 15. 16:27
 8/18 Lajos54 ***** válasza:

Nagy eséllyel nem sikerül tökéletesen a BIOS reset. Ha ugyanis sikerülne, garantáltan törlődnie kellene minden beállításnak, így akár a jelszónak is. (majd az alapértelmezett -default- BIOS-nak kellene megjelennie).

A reset után visszaáll a naptár és az óra?

2016. máj. 15. 20:04
 9/18 A kérdező kommentje:
reset után be kell állítani az órát is meg a dátumot is.megpróbálom mégegyszer hosszabban ,hátha ugy sikerül talán...
2016. máj. 16. 07:41
 10/18 Alex Fly ***** válasza:
Egy mesterjelszó HP notikhoz:Toursour
2016. máj. 16. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!