Szükséges-e vírusírtó?
Nem, nem igaz. Sőt, ijesztő baromság, amit az ismerősöd hirdet. A honlapok már önmagukban is fertőzőek tudnak lenni, az emailekben és Facebookon küldözgetett prezentációk szintén, és a Google sem csak olyan találatokat ad, amelyek garantáltan tiszta oldalakra irányítanak, vagy ahonnan garantáltan vírusmentes példányt tudsz letölteni magadnak egy ingyenes és hasznos segédeszközből. Végül, de nem utolsósorban: ha kapsz egy ártatlannak hitt dokumentumot, egy programot egy ismerősödtől, akár csak munkaügyben, és ő nem él szűzi életet, távol tartva magát az internet minden bugyraitól, akkor anélkül fertőzhet meg téged, hogy tudná, hogy ő már meg van fertőzve.
A víruspajzs egy szükséges rossz. Rossz, mert lassítja a gép működését, terheli a memóriát, de ha nincs, akkor kitártad a lakásod ajtaját, mondván, hogy minden embert ismersz a környéken, és nincs közöttük egy tolvaj sem.
Hogy a víruspajzs hogyan rontana a helyzeten, azt pedig sajnos én nem értem.
Kell vírusirtó, mert nem mindig rajtad múlik hogy összeszedsz-e valamit. Elég ha egy weblap 2 mp alatt átirányít egy oldalra ami már fertőzött, és már kész is a baj. Arról nem is beszélve, hogy vannak fertőzött e-mailek, vírusos reklámok, hamisított bejelentkezési oldalak amiket te nagyrészt csak utólag vennél észre, de a vírusirtó rögtön kiszűri (a legtöbb).
"igazából olyan vírusok vannak, hogy a vírusírtó csak rosszabbat tenne a helyzettel"
Ezt nem nagyon értem, egy vírusirtó nem tud rosszabbat tenni ha már a vírust átengedte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!