Androidra szükséges vírusirtót telepíteni?
Nos , én úgy látom , hogy amikor Windows-ról van szó , akkor szinte egyhangúan mindenki azt mondja hogy kell valamilyen vírusirtó , viszont ha android rendszerről van szó ,akkor már megoszlanak a vélemények. Tudom , hogy már volt hasonló jellegű kérdés ezen az oldalon , de mivel holnap (vagyis ma) veszek egy LG optimus L7 ii-t, szeretném kikérni a véleményeteket. Találtam egy blogot , miszerint nem kell vírusirtó androidra: [link]
Ti mit gondoltok ?
Az a gáz, hogy ha van vírusirtó, ha nincs, akkor is ilyen-olyan módon de sebezhető az eszköz, ha az ember nem vigyáz.
Ez pedig igaz a rootolt és a nem rootolt telefonokra is.
Összességében teljesen mindegy, hogy teszel-e fel egy vírusirtót vagy sem. Inkább akkor meg ne foglald fölöslegesen a telefon amúgy is limitált erőforrását.
(Az android biztonságáról, akit érdekel, a youtubeon talál elég jó videókat a defconról vagy black hat konferenciákról.)
Na , megvan az új okostelefon:)
Nos , szinte csak netezésre használnám , telepítettem rá az opera mobilet és az opera minit. Ezenkívül még a zenéimet/fényképeket/videókat teszek rá , de azokat a laptompomról viszem át mobilra sd kártyán keresztül.
Ezek a 11 éveseknek való játékok nem nagyon vonzanak... nem gondolnám hogy nagyon ki lennék téve a vírusoknak.
Na , de köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!