Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehetek hacker?

Hogyan lehetek hacker?

Figyelt kérdés

Van valamilyen könyv vagy valami, amiből tanulni lehet?:D

14/L

2016. máj. 4. 14:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

De technikai értelemben a "hack" szó már 1955-ben előfordult, mint valamivel való szöszmötölésként:

"Mr. Eccles requests that anyone working or hacking on the electrical system turn the power off to avoid fuse blowing."

MIT Tech Model Railroad Club, 1955. április 5.

2016. júl. 3. 01:30
 12/22 anonim ***** válasza:
Sokan rosszan értelmezik. Szövegértes 0. Nem az a kérdés, hogy mi a hacker szó jelentése, hanem "Hogyan lehetek hacker?". Már egyszer leírtam, tanuld meg használni a Linux-ot. Látom van egy-két ember aki lnk-t is adott, remélem nem azt gondolod, hogy elolvasod es máris hacker vagy ? Én ezeket a programnyelveket ajánlom, C++. C#. Ha mar hacker akarsz lenni kezdesnek az informació gyűjtést ajánlom bár ez meg nagyon-nagyon messze van sokat kell tanulni. Igen van könyv, angolul-magyarul is elérhető. Fent van ncore-n :).
2016. júl. 3. 11:51
 13/22 anonim ***** válasza:

"Sokan rosszan értelmezik. Szövegértes 0. Nem az a kérdés, hogy mi a hacker szó jelentése"

Ha megfigyeled, hogy hogyan is folyt a beszélgetés menete, láthatnád, hogy Hominida #3-as hozzászólásában hibásan azt próbálta elhinteni, hogy ahhoz hogy hackerré váljon a kedves, fiatal kérdező, az bizony azzal jár, hogy bűnözővé válik.

Ez nem igaz, mert klasszikus, szakmai értelemben véve a hacker nem (feltétlenül) bűnöző. Ezért volt szükség a szómagyarázó intermezzora.

"Látom van egy-két ember aki lnk-t is adott, remélem nem azt gondolod, hogy elolvasod es máris hacker vagy ?"

Az említett linkek nem tananyagok, csak gondolatébresztő írások. Mint közlik is: attól hogy ezeket elolvasod, még nem leszel hacker.

Ahogy Morpheus mondja a Mátrixban:

"Én csak az ajtót mutatom meg. Neked kell belépni rajta"

"Én ezeket a programnyelveket ajánlom, C++. C#."

Tanítottál valaha programozást?

Mondjuk 14 éves korosztálynak?

Nem hiába nem ezekkel a nyelvekkel kezdünk - eléggé demotiváló tud lenni (legalábbis a többségnek). Kisebbeknek Logo vagy Scratch, nagyobbaknak (mint a kérddező is) Pascal vagy újabban a Python.

2016. júl. 3. 12:09
 14/22 anonim ***** válasza:
Jól van matrix ide óda az más. Ez nem játek. Kiváncsi vagyok, hogyha elakadsz akkor mit csinálsz megnézed youtube-n hogy kell tovább ? Én azt mondom, hogy jobb elkezdeni a C++, C#-t. Én nem tudom mit csináltok ti informatika óran de itt ahol én élek biza nem játszunk vagyis anno nem jétszottunk. HTML +CSS,php,javascript,mysql,hálózati programozás. 14-éves ide oda most jobb elkezdeni.
2016. júl. 3. 13:33
 15/22 Hominida ***** válasza:
Jól van, művészek, tőlem hívhatjátok magatokat keresztes lovagnak is. A lényeg, hogy aki művészkedésként azt csinálja, amit a Btk. emleget, az mostanság könnyen beleszaladhat pár ólomsúlyú pofonba. Én szóltam. A többi már a ti dolgotok.
2016. júl. 3. 16:56
 16/22 Alex Fly ***** válasza:

Persze... Mit is emleget a BTk? Nyilván azért lett ilyen elterjedt az Internet, mert sok nehézsúlyú pofon kellett hozzá...

Tény és való, hogy voltak hackerek, akik bíróság elé kerültek. Nekik köszönhető pl. a biztonságos levelezés (PGP), a DVD-k lejátszása számítógépen (deCSS), free OS (Linux, BSD, GNU), stb.

2016. júl. 3. 17:22
 17/22 anonim ***** válasza:

"Én azt mondom, hogy jobb elkezdeni a C++, C#-t."

És egy 14 éves - gyaníthatólag semmilyen programozási tapasztalattal rendelkező - lányt hogyan motiválsz, ha már az elején elmegy a kedve a komplex nyelvi struktúráktól? Ugyan már, ne szontyolódj el, így nem lesz belőled Trinity?

A lényeg - mint minden oktatási folyamatnál - a fokozatosságon van. Először bicikli (legelőször segédkerékkel), majd segédmotoros kerékpár, majd rendes motorra ülhet.

"de itt ahol én élek biza nem játszunk vagyis anno nem jétszottunk. HTML +CSS,php,javascript,mysql,hálózati programozás. 14-éves ide oda most jobb elkezdeni."

Nagyon gyanítom hogy első informatika órán nem C#-al vagy C++-al kezdtetek. Pláne nem socketekkel.

Persze nem elképzelhetetlen hogy valakinek elsőre menne, de több évnyi tapasztalatból mondom, hogy a többségnek erőteljes alapozásra van szüksége.

2016. júl. 3. 17:33
 18/22 anonim ***** válasza:

Hominida, a "hacker" kifejezést továbbra is csak egy ártó szándéknak titulálod, miközben egy sokkal tágabb jelenség.

Olyan mintha azt mondanád, hogy ne adjunk az ember kezébe kést, mert azzal csak őlni fog - elfelejtve azt, hogy azzal lehet enni, főzéshez való előkészületeket tenni, barkácsolni, fát faragni, stb...

2016. júl. 3. 17:42
 19/22 anonim ***** válasza:

Nagyon gyanítom hogy első informatika órán nem C#-al vagy C++-al kezdtetek. Pláne nem socketekkel.

De bizony.Lehetett választani a két programnyelv között. Ha jól emlékszem akkor 9 vagy 10-es lehettem. Érettségi tételek közt volt pl olyan is, hogy számologépet kellet írni. Az egyetemen visszont nem lehetett választani, kaptunk olyan feladatokat is mint pl chat írása de ez már nagyon a vége fele volt. Azért mondom hülyeséget ne irjatok. Sokat kell tanulni és gyakorolni de ez egyedül nem fog menni. Ide iskola kell, nem a hackeléshez azt majd te tudod, hogyan kell ha már profi vagy.

Én mondom elég könnyen veszik nállatok az informatikát, nem sértésnek irom de ilyen tanítás melett te nem leszel programozó.

2016. júl. 3. 18:53
 20/22 anonim ***** válasza:

"De bizony.Lehetett választani a két programnyelv között. Ha jól emlékszem akkor 9 vagy 10-es lehettem. "

Akkor ez valamilyen informatikai szakközép volt és a tanár bevállalta a rizikósabb utat.

Csak egy átlag középiskolásnak ez sok. Tudom, mert veled ellentétben oktattam párat.

"Érettségi tételek közt volt pl olyan is, hogy számologépet kellet írni."

Az érettségi feladatokat is ismerem, amit sok nyelven - lehet több közül választani - meg lehet írni.

"Az egyetemen visszont nem lehetett választani, kaptunk olyan feladatokat is mint pl chat írása de ez már nagyon a vége fele volt."

Itt a végkimenetelről írsz - mint elvárandó minimum - miközben a kérdező még az elején jár. Mondom: fokozatosság.

"Sokat kell tanulni és gyakorolni de ez egyedül nem fog menni. Ide iskola kell, nem a hackeléshez azt majd te tudod, hogyan kell ha már profi vagy. "

Egyedül is mehet, ez habitusfüggő.

Amikor még nem volt szervezett az informatika-oktatás (az 1980-as években, ej de régen is volt!), a fiatalok jobban rá voltak utalva az önálló tanulásra. Csak a 8 bites mikrogép (+kazettás/hajlékonylemezes egység+TV), pár tankönyv (BASIC-nyelv!), és opcionálisan egy kockás füzet.

"Én mondom elég könnyen veszik nállatok az informatikát, nem sértésnek irom de ilyen tanítás melett te nem leszel programozó."

Nem vesszük könnyedén, csak fokozatosan kell tanítani, a diák habitusához mérten. És aki először az előbb említett 8 bites mikrogépen Basic-kel vagy Pythonnal/Pascallal (vagy még korábban Logo-val vagy Scratch-el) kezd abból is lehet jó programozó - akár tudását művészi szintre növelő hacker is.

2016. júl. 3. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!