Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehetek hacker?

Hogyan lehetek hacker?

Figyelt kérdés

Van valamilyen könyv vagy valami, amiből tanulni lehet?:D

14/L

2016. máj. 4. 14:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
2016. máj. 4. 14:28
 2/22 anonim ***** válasza:
Parancsolj: [link]
2016. máj. 4. 15:30
 3/22 Hominida ***** válasza:
39%
Legyél nagyon-nagyon profi rendszergazda, tanulj bele a programozásba, aztán merülj el az alvilágban. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért akarsz pont hackerré válni, profi IT-s helyett, amikor ilyen fiatalon még egy csomó dologról fogalmad sem lehet. Például a Büntető Törvénykönyvről.
2016. máj. 4. 16:30
 4/22 anonim ***** válasza:
A hacker nem egyenlő a bűnözővel.
2016. máj. 4. 16:35
 5/22 Alex Fly ***** válasza:

Kezdésnek pl.:

[link]

[link]

2016. máj. 4. 19:19
 6/22 Hominida ***** válasza:
35%

#4, a hacker a definíció szerint informatikai rendszerek védelmének megkerülésével jut hozzá tárolt adatokhoz, illetve rendszerek működését akadályozza. Ez a Btk. szerint bűncselekmény. Ha az eredményt, legyen ez akár az adat, akár a kikísérletezett módszer, csak jóra használja, az érintett rendszer üzemeltetőjét vagy tervezőjét tájékoztatva - az ún. etikus hacker -, az korlátozás nélküli enyhítő körülmény lehet, de nem mentesít a felelősségre vonás alól. Egy kivétel van: ha a dolgot az érintett megbízására, az előzetes engedélyével teszi. A törvény manapság a hackereket nem szokta nagy megértéssel kezelni.

Csak szólok, hogy a törvény alapján hackelés már az is, ha akár egy torrentoldalra is idegen jelszóval lépünk be, a jelszótulajdonos tudta nélkül. Tessék valami mással játszadozni.

Egyébként a hackelést megelőzni nehéz dolog, de a behatolást utólag felfedezni már nem annyira, és a tettes behatárolása is csak akkor nehéz, ha kifejezetten szervezett, profi bűnözőcsoport védi.

2016. máj. 5. 15:38
 7/22 anonim ***** válasza:
Hogyan lehetsz "Hacker" ? Nos először is sokat kell tanulni és türelmesnek kell lenned jah és nem árt, hogyha angolul is tudsz. Én azt mondom, hogy egyszer tanuld meg használni a Linux-t :). Tudom, tudom sok disztribúciók vannak én az Ubuntut vagy a Mint-t ajánlom.
2016. júl. 2. 19:10
 8/22 anonim ***** válasza:

#6:

"#4, a hacker a definíció szerint informatikai rendszerek védelmének megkerülésével jut hozzá tárolt adatokhoz, illetve rendszerek működését akadályozza."

Ez nagyon szűkített, téves definíció, melyet a média fogadatlan prókátorai (nevezzük őket firkászoknak, mert az ilyen az újságíró titulust nem érdemli meg) használnak a tudatlan, megvezethető plebs (dez)informálására használni, hogy cikkeikre meglegyen a kattintásszám. Ezért írnak az újságok hackertámadásokról, mert az hangzatos.

Klasszikus, szakmai értelemben véve (lásd Alex Fly #5-ös hoozzászólását, vagy egy szakmai wiki cikkét: [link] ), a hacker egy olyan számítástechnikai szakember, aki tudását önállóan, autodidakta módon szerzi meg, fejleszti művészi szintre, ezzel problémákat old meg minél elegánsabb módon, alkotva és nem rombolva.

Éppen ezért a szakma - megelőzve a félreértéseket - különbséget tesz

* a valódi, kárt nem okozó/alkotó, "fehér kalapos",

* a tudásukat konzekvenciák figyelembe vétele nélkül használó "szürke kalapos" ,

* az ártó szándékú "fekete kalapos" hackerekre (utóbbiakat hívják crackereknek),

* iletve elkülönít egy kategóriát az olyan pernahajdereknek, akik bármiféle tudás nélkül, a már meglevő eszközök felhasználásával okoznak gondokat - őket nevezik "script kiddie"-knek, szkriptkölyköknek.

Ezen utóbbi három csoport tevékenységével bűncselekményt - BTK. 423., 424. §-a - követnek el.

No meg - hála az előbb említett firkászok miatt - a piaci igények alapján létrejött az "etkus hacker" kategóriája, aki számítástechnikai rendszereket tesztel, a rendszer üzemeltetőjének kérésére.

2016. júl. 2. 19:54
 9/22 Hominida ***** válasza:

X-D

Vajon a "hack" szó melyik jelentése lehet ennek a nemes minősítésnek az eredete?

Én akkor kezdtem a szakmát, amikor a cracker fogalma elterjedni kezdett, a védelmeket feltörő programozókra. (Akkor még az IT fogalma sem létezett, és a világ programozókra, számítástechnikusokra és halandókra volt felosztva.) Én is működtem crackerként, hobbiból, pár évig, csak egy keveset. A hacker szó később alakult ki, és ha ők a "szakma" szóhasználatában csakis művésznek tekintik is magukat, a köznyelv nem így használja. Van különbség a roh@dék és a csibész között.

2016. júl. 3. 00:38
 10/22 anonim ***** válasza:

"A hacker szó később alakult ki"

Akkor nagyon fiatal vagy.

A klasszikus értelemben vett hacker kifejezés az 1970-es évekből származik az amerikai egyetemekről (Stanford, MIT) - mint E. S. Raymond Jargon File című műve is:

[link]

Az 1980-as években kapott a média fogadatlan prókátoraitól egy negatív jelentéstartalmat - hisz akkor kezdtek el elterjedni a számítógépek széles kőrben.

"és ha ők a "szakma" szóhasználatában csakis művésznek tekintik is magukat, a köznyelv nem így használja"

Tegyük hozzá: hibásan.

Ugyanúgy, mint sokan a súly mértékegységének a kilogrammot nevezik meg (miközben a newton), a Wifi-t egy eszköznek gondolják (miközben egy vezetéknélküli szabvány), vagy amikor az Internetet a Windows asztalán levő kis kék E betűvel azonosítják (pedig az csak az Internet Explorer "böngésző").

2016. júl. 3. 01:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!