Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » BIOS jelszó reseteles?

BIOS jelszó reseteles?

Figyelt kérdés
Lehetséges ez? 10 darab ilyen laptopom van, amin van jelszó és lekellene varazsolnom róluk. Próbáltam aramtalanitani elemet is kivettem belőle, de nem segített. Esetleg van más módszer rá?

2016. márc. 22. 14:06
 1/4 P.O.C. ***** válasza:
Meg lehet próbálni master jelszót keresni hozzá a neten a típus alapján. De valószínűbb hogy ezt csak a hivatalos szerviz tudja megoldani.
2016. márc. 22. 14:31
 2/4 fersk ***** válasza:
100%
Csak kíváncsiságból: szervizes vagy, esetleg gyűjtő vagy tolvaj, netán orgazda vagy a talált tárgyak osztályán dolgozol? :)
2016. márc. 22. 16:08
 3/4 axonbite ***** válasza:
az előttem szóló kapizsgál valamit XDD 10db laptop és mindnek elfelejtetted a jelszavát több mint gyanús.
2016. márc. 22. 18:19
 4/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Én három módszert ismerek BIOS törlésre/resetre (záltal a jelszó törlésére is) a következőek :

1. A fizikai módszer : gombelem és vagy jumpper (alaplap függő) vannak alaplapok amiken van egy 2 vagy 3 tüskés jumpper - CMOS reset, ha két tüskés akkor vagy le kell venni vagy rá kell tenni a jumpert, ha három tüskés akkor vagy levesz vagy levesz és átrak esetleg bekapcsol) . Alaplap (esetleg laptop) user manuáljában benne van, töltsd le az user manuált.

2. Vannak rá programok, amik CD-ről/pendrivéről való inditás után használhatóak (pl. Hiren's Boot cd : [link] )

3. Debug módszer (keress rá), ehhez csak egy paranccsor kell, ami vagy a müködő rendszerból inditasz el, vagy szintén cd-ről pendrivéről töreténő bootolás után kapod meg.

Sok sikert.

üdv.

2016. márc. 22. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!