Valaki találkozott már evvel a nagyon durva kínai vírussal?
Hasonlóképpen jártam napokkal ezelőtt én is a KMPlayerrel.
Pedig HIVATALOS oldaláról szedtem le, telepítés során kivettem a pipát az ASK.com és a PandoraTV mellől, de a telepítés végén MÉGIS CSAK feltelepítette magát.
As ASK-kal nem volt gond, hamar el tudtam távolítani manuálisan, a PandoraTV-vel már kicsit kínlódnom kellett, azt csak Malwarebytes Anti-Malware Free-vel tudtam eltávolítani teljes egészben.
Ezzel a 2 nemkívánatos progival befészkelte magát egy Win32/Conficker féreg és egy Win32/PSW.OnLineGames Trójai.
Természetesen azt a 2 mocskot is kinyírta a Malwarebytes.
Azóta a KMPlayer "testvérét" szedtem le, nevezetesen a Daum PotPlayert, de az már NEM tartalmazott kártevőt.
Tanulság:
"CSAK HIVATALOS és MEGBÍZHATÓ oldalakról szedj le programokat!" :)
Ha nem vagy biztos megbízhatóságáról, a letöltött fájlt illeszd be az alábbi webcím keresőmezőjébe!
Ha bármely (az 56 darab(?) ) vírusírtó program közül legalább 1 talál kártevőt, akkor érdemes megfontolni, hogy megnyitod-e a (telepítő)fájlt, vagy sem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!