Milyen időközönként szoktatok windows-t frissíteni?
Tehát frissítés alatt újratelepítést értesz?
Én nagyon ritkán: akkor, amikor tényleg muszáj (új gép, nagyon elromlik - ilyen már rég volt).
Viszont ha ügyesen csinálod meg (vagy csinálják meg neked) a géped, akkor néhány dolgot meg lehet úszni. Például a "fájlérendszert": ha több partíciót készítesz és nem a C:-re pakolsz mindent, akkor újratelepítésnél minden más megmaradhat. Ugyanis újratelepítéskor elég csak a C:-t formázni. (kivéve, ha valamilyen durva vírus megfertőzte a többi partíciót is...)
Ez a "D:-n vannak a játékok" annyiban problémás, és ezt sokan elhallgatják, hogy a következők a C:-n vannak vagy lehetnek:
- parancsikon: ezt nem nehéz pótolni (megkeresed az EXE-t, jobb klikk és küldés->asztal(parancsikon))
- mentések: sok játék a C: meghajtóra teszi a mentéseit (a Dokumentumok mappába vagy egyéb, jobban eldugott helyre: pl. AppData)
- a beállításokkal ugyanez a helyzet
Ha registryben is vannak fontos adatok (általában beállítások) a játékokhoz, akkor azok is elvesznek. Így például nem fognak megjelenni a Vezérlőpult / Programok és szolgáltatások részében sem.
Persze még ezekkel a nehézségekkel is sokkal jobb, mint mindent újratelepíteni, szóval ezért szoktam én is ezt ajánlani másoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!