Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy lehet a saját számítógépe...

Hogy lehet a saját számítógépemet minnél nagyobb biztonságba helyezni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem létezik tökéletes biztonság, de legalább annyira szeretném megnehezíteni a bizonyos hacker dolgát aki éppen a gépembe próbál szerencsétlenkedni hogy mire be tudna törni addigra elmenjen a kedve az egésztől... Pl a kevésbé biztonságos oldalakon keresztül való betörés megnehezítése? Mert pl azt tudom, hogy én azzal, hogy regisztráltam erre az oldalra igen nagy veszélynek tettem ki magam, mert 2 perc alatt ki lehet kaparni az oldal rendszeréből akárki ip-jét és az ip cím egy jó kiindulási pont, ha be akarnak törni. Ezeknek a bejutásoknak a megnehezítése hogy lehetséges?
2016. jan. 1. 21:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

hát ha ilyen esett meg veled akkor formázd le a géped és kövesd a 2 válaszadó tanácsát

nem nagy befektetés egy tűzfal gép 5-10000 ft

2016. jan. 1. 23:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

De tök fölösleges, kb az összes most kapható routerben van tűzfal és a NAT-olás alapból letehetetlenné teszi befelé a forgalmat.

Ha pedig nyitsz is portot, ha azon nem hallgat egy program sem, akkor bukta. Ha hallgat, de nincs benne valami eszetlenül nagy hiba, szintén.

Nem kell paranoiásnak sem lenni.

Kérdező nincs a családban valaki még aki a géphez hozzáfér?

Az esetleg 70%-ában erről van szó, hogy más használta a géped majd letagadja.

A másik 30%-ban meg te magad futtattál valamit, amit nem kellett volna.

2016. jan. 1. 23:49
 13/19 A kérdező kommentje:

Vigyázok, hogy miket nyitok meg. Alapból nincs szükségem extra programokra így a programokat feltöltöttem magamnak egy felhőbe és onnan töltögetem le, ha ismét szükségem van rá.UAC-ot nem szokásom kikapcsolni, de nem windows vistám van ami arra is rákérdez csatlakozhat e a hálózatra amikor én nyomok rá hogy csatlakozzon :D

UI: Ha van nyíltport gyakorlatilag ha meg is nehezítek vele valamit ha extra védelmet kapcsolok be, de ott a lehetőség a fájlátvitelre. Az ember általában azért nyit portot mert valamilyen program csak azon a nyílt porton keresztül tud kommunikálni így elég valami "ajándékot" csempészni azokba az adatcsomagokba amik a nyílt porton keresztül jön befelé.

2016. jan. 2. 06:25
 14/19 anonim ***** válasza:

Hát te meg miről beszélsz, miféle ajándékot? Ha az adott program csak bizonyos formában várja az adatokat, akkor ha valami csoda foytán bele lehetne nyúlni az adatfolyamba, a program nyilván dobná is el a felesleges zagyvaságot, esetleg jelezné hogy kapcsolat megszakadt vagy ilyesmi, de egész biztos nem csinálna olyat, hogy letölti szépen az ismeretlen adatokat, sőt még le is futtatja. (Annak amúgy sincs értelme, ha csak sima adat miért kellene lefuttatni?)

Nyitott port csak akkor veszélyes, ha nincs rajta program, ami foglalja, ha van, akkor nem lehet vele mit kezdeni, max. a rajta lévő program hibájának kihasználásával.

2016. jan. 2. 09:47
 15/19 anonim ***** válasza:

Ezeknek a tanácsoknak az a legnagyobb veszélye hogy szemmel láthatólag úgy hangzanak el hogy az illetőnek teljesen téves elképzelései vannak a dolgokról.

Amikor meg elhangzik egy egy jó tanács azt a tudatlanja baromságnak állítja be.

A kérdésedre a választ a 2. válaszadó jól összefoglalta és annak is igaza lehet aki valamelyik családtagra gyanakszik.A vista meg felejtős .

2016. jan. 2. 09:59
 16/19 anonim ***** válasza:

#15:

Üdv!

Ez tök jó téma, és köszi hogy írtad. Én is attól félek ezeken a helyeken, hogy olyan ír tanácsot, akinek fogalma sincs. Le tudnád írni mi volt ezek közül a téves, amit baromságnak állítottak be? Jó lenne biztosan tudni, a biztonság mindenkit érint. (lehet privátban is, nekem8)

2016. jan. 2. 10:59
 17/19 anonim ***** válasza:

"Nyitott port csak akkor veszélyes, ha nincs rajta program"

Nem.

Ha nincs rajta program, akkor nincs semmi, semmi nem válaszol, semmi nem történik, mintha ott sem lenne.

2016. jan. 2. 12:24
 18/19 anonim ***** válasza:

nyitott porton program ??

nem kell ezt erőltetni gyerekek

2016. jan. 2. 13:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem arra célozgatott hogy az adott porton nem figyel egy program sem.
2016. jan. 2. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!