Hogy lehet a saját számítógépemet minnél nagyobb biztonságba helyezni?
Mert, majd pont téged akarna valamilyen képzett hacker feltörni, nem? Ha valamilyen r#hadt gazdag ember lennél megértenélek, de gondolom nem....
"Mert pl azt tudom, hogy én azzal, hogy regisztráltam erre az oldalra igen nagy veszélynek tettem ki magam, mert 2 perc alatt ki lehet kaparni az oldal rendszeréből akárki ip-jét és az ip cím egy jó kiindulási pont, ha be akarnak törni. "
Ez most egyrészt, egy rohadt nagy paranoia, másrészt nem sokra mennek az IP-címmel magában a hackerek.
De a legjobb: Ne használj internetet. Már is nem fognak feltörni.
Esetleg vegyél egy PC-t, ahol a számodra fontos cuccokat tárolod, és SOHA NE MENJ FEL AZ INTERNETRE!
1, használj linuxot oprendszernek mondjuk debiant
2, használj VPN szervert
3, szerezz egy régi gépet és tegyél rá egy linux alapú tűzfal szervert és kösd be a fő géped elé
4, mindig frissítsd a rendszert
az Ip cím ismerete több mint elég egy kóklernek is de tényleg kicsit paranoiás vagy
Az IP cím önmagában nem sokra jó, (csak kikapcsolod a modemet, vársz pár percet, visszakapcsolod, és már kaptál is egy újat ha mázlid van, vagy lehet TOR-t használni), sok egyéb tennivaló is van.
1. Ha nem vagy biztos egy oldalban, nézd TOR böngészőn keresztül
2. Ha fokozni szeretnéd a biztonságot, nézd TOR-on keresztül, VPN kapcsolat mögül (ez már pénzes móka, pár száz/párezer forint havonta)
3. Ne írd be minden egyes helyre a valódi identitásod, neved, címed, e-mail címed (legtöbb helyre elég bőven egy eldobható email cím.) SOHA ne használd ugyanazt a jelszót két helyen!
4. Erősítsd meg az otthoni gépedet is: legyen tűzfal, csak a szükséges portok legyenek nyitva
5. Ha nagyobb biztonságra vágysz, sajnos a Windows rendszereket el kell felejteni. Nem azért, mert rosszak, hanem mert tömegtermék, egyszerű embereknek, ezért csak annyira lehet biztonságos, amennyire az üzleti érdekek megkívánják. Sajnos a kártevők, jelszólopó és hátsóajtó programok 99%-a Windows-ra készül, más rendszeren mg csak el sem tud indulni, ez máris hatalmas előny. Te döntöd el, hogy virtualizálsz egy linuxot/osx-et, vagy eleve ilyet használsz, és windowst virtualizálsz. Ha egyik megoldás sem jó, dual bootot is használhatsz, ezt mind a felhasználás dönti el. Ha naponta 20 órát lol-ozol meg wowolsz meg ilyenek, akkor a biztonságosabb rendszerek a kispadra szorulnak.
Ezeken felül, kicsit okosabban kell hozzáállni a nethez, nem megbízni mindenféle oldalakon, fórumokon belinkelt, data.hu-s meg rapidshare-es cuccokban, nem mindenre kattintani ami kék, stb. A felhasználói magatartás megváltozása sokkal fontosabb, mint hogy milyen friss a vírusírtód, mert gondolom sejted, hogy a sikeres támadások legfontosabb eleme a felhasználó hiszékenysége.
már egyszer törtek be...
miért csak a milliárdos emberek meg politikusok gépein lehetnek értékes cuccok? mondjuk én nem tárolhatok fontos cuccokat a gépen ami nem csak nekem fontos? vagy én mondjuk egyszeri alkalommal nem tehetek szert nagyobb összegre?
igen azt tudom hogy hiszekénység az egyik fő erő :)
onnan hogy érdekes emailek érkeztek az ismerőseim emailjeire, facebookon skype-on rendszeresen fent voltam 24/7-be és még válaszoltam is levelekre olyankor amikor internetközelben sem voltak, steamen olyan játékok kerültek a könyvtáramba (persze a bankkárytáról eltűnt a pénz) amiket még ingyen sem játszanék mert nem szeretem.
tegyük fel hogy valamiért nekem elengedhetetlen egy nyílt port
nyitok egy portot tudja az ipcímem akkor egy port scannerrel már bent is van a gépembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!