Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy lehet a saját számítógépe...

Hogy lehet a saját számítógépemet minnél nagyobb biztonságba helyezni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem létezik tökéletes biztonság, de legalább annyira szeretném megnehezíteni a bizonyos hacker dolgát aki éppen a gépembe próbál szerencsétlenkedni hogy mire be tudna törni addigra elmenjen a kedve az egésztől... Pl a kevésbé biztonságos oldalakon keresztül való betörés megnehezítése? Mert pl azt tudom, hogy én azzal, hogy regisztráltam erre az oldalra igen nagy veszélynek tettem ki magam, mert 2 perc alatt ki lehet kaparni az oldal rendszeréből akárki ip-jét és az ip cím egy jó kiindulási pont, ha be akarnak törni. Ezeknek a bejutásoknak a megnehezítése hogy lehetséges?
2016. jan. 1. 21:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%

Mert, majd pont téged akarna valamilyen képzett hacker feltörni, nem? Ha valamilyen r#hadt gazdag ember lennél megértenélek, de gondolom nem....

"Mert pl azt tudom, hogy én azzal, hogy regisztráltam erre az oldalra igen nagy veszélynek tettem ki magam, mert 2 perc alatt ki lehet kaparni az oldal rendszeréből akárki ip-jét és az ip cím egy jó kiindulási pont, ha be akarnak törni. "

Ez most egyrészt, egy rohadt nagy paranoia, másrészt nem sokra mennek az IP-címmel magában a hackerek.

De a legjobb: Ne használj internetet. Már is nem fognak feltörni.

Esetleg vegyél egy PC-t, ahol a számodra fontos cuccokat tárolod, és SOHA NE MENJ FEL AZ INTERNETRE!

2016. jan. 1. 22:10
 2/19 anonim ***** válasza:
47%

1, használj linuxot oprendszernek mondjuk debiant

2, használj VPN szervert

3, szerezz egy régi gépet és tegyél rá egy linux alapú tűzfal szervert és kösd be a fő géped elé

4, mindig frissítsd a rendszert

az Ip cím ismerete több mint elég egy kóklernek is de tényleg kicsit paranoiás vagy

2016. jan. 1. 22:19
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Az IP cím önmagában nem sokra jó, (csak kikapcsolod a modemet, vársz pár percet, visszakapcsolod, és már kaptál is egy újat ha mázlid van, vagy lehet TOR-t használni), sok egyéb tennivaló is van.

1. Ha nem vagy biztos egy oldalban, nézd TOR böngészőn keresztül

2. Ha fokozni szeretnéd a biztonságot, nézd TOR-on keresztül, VPN kapcsolat mögül (ez már pénzes móka, pár száz/párezer forint havonta)

3. Ne írd be minden egyes helyre a valódi identitásod, neved, címed, e-mail címed (legtöbb helyre elég bőven egy eldobható email cím.) SOHA ne használd ugyanazt a jelszót két helyen!

4. Erősítsd meg az otthoni gépedet is: legyen tűzfal, csak a szükséges portok legyenek nyitva

5. Ha nagyobb biztonságra vágysz, sajnos a Windows rendszereket el kell felejteni. Nem azért, mert rosszak, hanem mert tömegtermék, egyszerű embereknek, ezért csak annyira lehet biztonságos, amennyire az üzleti érdekek megkívánják. Sajnos a kártevők, jelszólopó és hátsóajtó programok 99%-a Windows-ra készül, más rendszeren mg csak el sem tud indulni, ez máris hatalmas előny. Te döntöd el, hogy virtualizálsz egy linuxot/osx-et, vagy eleve ilyet használsz, és windowst virtualizálsz. Ha egyik megoldás sem jó, dual bootot is használhatsz, ezt mind a felhasználás dönti el. Ha naponta 20 órát lol-ozol meg wowolsz meg ilyenek, akkor a biztonságosabb rendszerek a kispadra szorulnak.

Ezeken felül, kicsit okosabban kell hozzáállni a nethez, nem megbízni mindenféle oldalakon, fórumokon belinkelt, data.hu-s meg rapidshare-es cuccokban, nem mindenre kattintani ami kék, stb. A felhasználói magatartás megváltozása sokkal fontosabb, mint hogy milyen friss a vírusírtód, mert gondolom sejted, hogy a sikeres támadások legfontosabb eleme a felhasználó hiszékenysége.

2016. jan. 1. 22:21
 4/19 A kérdező kommentje:

már egyszer törtek be...

miért csak a milliárdos emberek meg politikusok gépein lehetnek értékes cuccok? mondjuk én nem tárolhatok fontos cuccokat a gépen ami nem csak nekem fontos? vagy én mondjuk egyszeri alkalommal nem tehetek szert nagyobb összegre?

2016. jan. 1. 22:23
 5/19 anonim ***** válasza:
az hogy betörtek honnan tudod?
2016. jan. 1. 22:25
 6/19 A kérdező kommentje:

igen azt tudom hogy hiszekénység az egyik fő erő :)

onnan hogy érdekes emailek érkeztek az ismerőseim emailjeire, facebookon skype-on rendszeresen fent voltam 24/7-be és még válaszoltam is levelekre olyankor amikor internetközelben sem voltak, steamen olyan játékok kerültek a könyvtáramba (persze a bankkárytáról eltűnt a pénz) amiket még ingyen sem játszanék mert nem szeretem.

2016. jan. 1. 22:34
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Mit lehet kezdeni egy IP címmel? Ha le van védve a router jelszóval, akkor igazából semmit.
2016. jan. 1. 22:36
 8/19 A kérdező kommentje:

tegyük fel hogy valamiért nekem elengedhetetlen egy nyílt port

nyitok egy portot tudja az ipcímem akkor egy port scannerrel már bent is van a gépembe

2016. jan. 1. 22:40
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Már hogy lenne bent a gépben? Tudja a felhasználói fiókod jelszavát? Vagy a rendszergazda jelszót? Talán nincs kikapcsolva a távoli elérés? UAC is ki van kapcsolva? Előbb inkább néz utána a "windows biztonságossátétele kezdőknek" leírásokban, mit kellene ki-be kapcsolnod, meg hogy hogy is működik ez az egész "távolról bent van a gépben"-dolog.
2016. jan. 1. 22:49
 10/19 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és a portscan csak azt mondja meg, melyik portok vannak nyitva egy ip-n, nincs vele "bent".
2016. jan. 1. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!