Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Jelenleg melyik oprendszert a...

Jelenleg melyik oprendszert a legérdemesebb felrakni egy gépre és miért?

Figyelt kérdés

E három közül:

Win 7

Win 8.1

Win 10

Szerintetek melyik a legjobb és miért a legjobb? (használhatóság, beállítási lehetőségek, gördülékeny működés, program támogatottság).

Ha valaki Win 7-ről akar újabbra váltani akkor érdemes kihagyni a 8.1-et és egyből a 10-est tenni fel? Vagy még annyira nem kiforrott a 10?

2015. dec. 11. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem csak ezek az oprendszerek léteznek.Ott vannak még a Linux disztró-k is.De ha már Windows akkor szerintem a 7.Mert kiforrt és viszonylag stabil,a 10 meg még túl új.
2015. dec. 11. 15:00
 2/9 A kérdező kommentje:

És a 8.1 mennyire jó? 2013 év elején adták ki.

Azért windows, mert most ezeket kérdeztem :D

Meg átlagfelhasználó nem akar beletanulni a linux rejtelmeibe, azért az még nem teljesen grafikus felületű.

A mac-ért meg mac-et kell venni ami fél milla.

2015. dec. 11. 15:13
 3/9 anonim ***** válasza:

"azért az még nem teljesen grafikus felületű".

Ezt megcáfolom: [link]

Én is átlag User-ként kezdtem de meg tudtam tanulni,nem kellet "programoznom".

De nem is akarok vitát nyitni,ha nem akkor nem...

A Win 8.1 nem sikerült valami jól,valakinek jó lett,valakinek nem.

2015. dec. 11. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Én a megjelenési sorrend alapján osztályoznám őket.

1. Win 7

2. Win 8.1

3. Win 10

A Win 7 a legjobb szerintem, bár sajnos ahogy haladunk az időben, egyre kevesebb driveres támogatás lesz már hozzá, lásd új laptopok.

A Win 8.1 szerintem már felhozta magát arra a szintre, hogy stabilan és biztonságosan használható legyen. Csempe meg egyéb újdonságai miatt számomra viszont nem ér fel a Win 7-te.

Win 10 meg szerintem még kiforratlan, idő kell még neki, amíg "bejáratódik." :)

Amíg nem szükséges lecserélni a 7-est, addig én azt választanám. Utána a Win 8.1-et, végül a 10-et.

2015. dec. 11. 15:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy a terminál megkerülése még nem teljesen megoldott. Olvasgatok fórumokat és egybehangzóan azt mondták, hogy ha nem csak netezni akar valaki, akkor ne használja (és akkor is csak az ubuntut), mert a többi egy kicsit több odafigyelést igényel, mint egy hülyebiztos windows.

Az ubuntut már próbáltam is, de most nem rólam van szó, én a játékok miatt nem használom csak kb. (warthunder nagyon rosszul megy, hiába adták ki rá). Satöbbi még egy két játék, de nem nagy címek.

Te melyik disztrót használod?

Melyikkel érdemes kezdeni egy kezdőnek?

2015. dec. 11. 15:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen a win 10-ben a fene csempés dolgot nem szeretem én sem. 10-ben is valamennyire még jelen van ez az új rendszermenű típus (gépház). Ott nekem az ablakok kinézete, és a windows update szabályozhatatlansága zavar (volt fent és nem tudtam mit kezdeni, mindig letöltötte azokat a drivereket, amiket ő jónak látott és elcseszte az általam felrakottakat (régebbieket tett föl, amik a microsoft szerverein vannak) ). Jelenleg 2 hete tértem vissza a windows 7-hez, hiába jelent meg a 3 éves gépemhez win 10 driver. (próbáltam külső programmal is szabályozni a frissítések elrejtését, de nálam nem vált be.
2015. dec. 11. 15:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Én a Xubuntu-t használom.A terminált nem nagyon kell használni,játékra meg maradhat mellette egy Windows.Nem kell félni a termináltól,csak pár alapparancsot kell tudni amiket könnyen meg lehet jegyezni.Ubuntu-t mondjuk a Unity miatt sosem használtam(próbáltam de rájöttem hogy egy bughalmaz).Meg van még másik száz disztró is,az Ubuntu a reklám miatt vált ismerté,pedig az is csak egy Debian egy GUI-val és elő van készítve mindennel(nem csak jó dolgokra kell gondolni,pl.bugokra is).Én meg csak azért maradtam a Xubuntu-nál mert az vált be,más meg szidja mint a bokrot.Nekem ajánlottak Debian-t de túl időigényes volt,Mint-et de túlságosan Win érzést keltett,Puppy-t de az tényleg elég fapados.Inkább próbálgatni kell és amelyik beválik azt használni.De ha nem akarsz belevágni akkor maradj a Win-nél,nem akarlak rákényszeríteni mert a Linux nem mindenkinek való.
2015. dec. 11. 15:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Win 8.1

A Win7 is jó lenne, de az újabb hardverekhez nem mindig van driver, plusz a GUI rajzolása nem GPU gyorsított, Win8-tól viszont már az. A Win10 meg még nagyon, új, zavaró bugok vannak benne.

2015. dec. 11. 20:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem mind a három op. rendszer tetszett/tetszik.

A Win 10 sem rossz, szerintem eddig a leggyorsabb és legjobban használható windows még annak ellenére is hogy új. Csak ehhez érdemes letölteni az O&O Shut Up nevű programot.

Ugyanis a kis drága teljesen magától kérdés nélkül letölti a frissítést és csak amikor kikapcsolod/újraindítod a gépet akkor jössz rá, hogy kb. két óráig fog telepíteni egy frissítést ami szó nélkül leszedi a neki nem tetsző programokat és úgy belepiszkál 1-2 programba hogy lehet őket újratelepíteni, másként nem indul el.

A frissítés telepítése után (ami két óra volt) magától letörölte a CCleaner programok (ami még csak a kisebbik gond) de az Autodesk licenckezelőjébe úgy belepiszkált hogy utána az Autocad nem indult el. (megjegyzem hogy az összes szoftver teljesen hivatalos) Azt hittem hogy felborítom az asztalt amikor ezt megcsinálta.

Az O&O Shut Up nevű programmal ki tudod kapcsolni a Windows 10 összes olyan funkcióját, amiket normál módon nem lehet. (frissítések letöltése, telepítése, szinkronizációkat, stb.)

2015. dec. 14. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!