Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Gmail helyett mit?

Gmail helyett mit?

Figyelt kérdés

Valahogy belekeveredtem a chrome beállításaimba, és elképesztő dolgokra bukkantam (asszem eddig túl naiv voltam).

Gyakorlatilag mindent tud rólam. Milyen mobilom volt, mikor és hol használtam utoljára, milyen alkalmazásokat futtatok rajta, gps adatok, stb.

Emiatt úgy döntöttem, hogy nem fogok chrome-ot használni tovább, a telefonom lecseréltem, és meg akarom szüntetni a google fiókom.

Ez viszont azzal jár, hogy elúszik a gmailem is. Nem tudom mi az a mail fiók amit használhatnék helyette.

2015. aug. 5. 23:35
 1/6 kszk2 ***** válasza:
48%
Outlook?
2015. aug. 5. 23:38
 2/6 anonim ***** válasza:
64%

Nem olvastad el, hogy milyen feltételek mellett használhatod a Chrome-ot, mikor feltelepítetted? Akkor egyetértettél vele, most mi változott?

Igaz, ez a cikk a Windows 10-ről szól, de ugyanúgy érvényes bármely másik termékre:

http://dirtywindowsPONThu/2015/08/05/uristeeen-a-windows-10-kemkedik444/

2015. aug. 5. 23:44
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

Köttesd ki az internetet, a telefont, a kábeltévét és a villanyt is, de még az ablakjaidat is falazd be, nehogy valaki belásson!

Komolyan, ez már a paranoia nagyon magas foka.

Igen, a rendszer nyilvántartja, hogy milyen eszközökről használod a szolgáltatásait. És? Származott belőle bármi hátrányod, hogy a rendszer nyilvántartotta a készülékeid típusát? Mert nekem nem, sőt, még előnyös is, ha mondjuk a Play áruházból telepíteni akarok valamit, és tudja, hogy az kompatibilis-e az eszközömmel.

Származott belőle bármi hátrányod, hogy egy távoli szerveren, mások által hozzá nem férhető módon nyoma maradt annak, hogy mikor merre tartózkodott a telefonod?

Az e-maillel kapcsolatban meg ne legyenek illúzióid: a szerverek mindig is naplózták, hogy mikor, milyen címről léptél be, legfeljebb más e-mail-szolgáltató esetében ezt nem tudtad visszanézni. Az internetszolgáltatód is naplózza a tevékenységeidet, erre még tövényi előírás is kötelezi.

A "mindent tud rólam" helyett pedig inkább a "sok jelentéktelen adatot tud rólam" helytállóbb lenne.

Én a postagalambot javaslom, mert mindegyik e-mail szolgáltató naplózza a forgalmat, legfeljebb nem ad lehetőséget visszanézni.

2015. aug. 6. 00:41
 4/6 Trevor. ***** válasza:
52%
Bármelyik másik levelezőprogramhoz pártolsz át, ugyanúgy tudni fog rólad mindent. Egyébként mi ebben a meglepő? Ha nem tudtad volna, a google a reklámokból él és a böngészési előzményeid alapján állítja össze a legrelevánsabb és személyre szabott reklámokat. Egyébként te és én is az amerikaik szemében senkik vagyunk, nem érdekli őket a magánéletünk.
2015. aug. 6. 01:13
 5/6 anonim ***** válasza:
46%
A fentiekkel egyetértek, de kszk2 válasza azért megmosolyogtatott! :)
2015. aug. 6. 06:20
 6/6 Kovács János Szal. ***** válasza:

Számos szolgáltatás van, ami sokkal kevésbé aggályos mint a Gmail. Pl. ott van a Ghostmail, amely ingyenes e-mail szolgáltatást nyújt 1GB tárhelyig bezárólag. A Ghostmail felhasználók e-meiljei egymás között titkosítottak és ugyanilyen élő chat szolgáltatásuk is van.

Nem ez az egyetlen ilyen.

Ajánlott kiinduló weboldal ha - nagyon helyesen - félted a privátszférádat az internethasználat okán:

eff.org

2016. márc. 10. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!