Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudta meg az adataimat?

Hogyan tudta meg az adataimat?

Figyelt kérdés

A sztori nagy vonalakban... Regisztráltam egy oldalra, ahol megismerkedtem valakivel. Csak az oldalon beszélgettünk, leszámítva a fotócserét, ezt email-en keresztül bonyolítottuk le. Azonban mint utólag kiderült, ő már ez előtt tudta, hogy nézek ki. És nem csak ezt, teljes nevet, lakhelyet, máshol a felhasználónevem.

Egyszerűen nem értem, honnan. A felhasználónevem az oldalon nem volt árulkodó, az email címet amin a képcsere történt, másra nem is nagyon használom, tehát a regisztrációim se face-en, se máson nem erről futnak. És nem outlook-kal levelezek, hanem webes felületről. Még csak olyan nagy konkrétumokat se mondtam neki magamat illetően (pár közhely a haj meg szemszínről), egyedül az iskolát, ahova rajtam kívül még jópáran járnak. Szóval nem tudom hova tenni. Nem hiszem, hogy olyan hatalmas hacker lenne, bár sose lehet tudni. Mindenesetre azért aggasztó ez az egész. Valaki esetleg tudja, hogyan csinálta?

2015. júl. 31. 02:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Gondolom FB-on minden adatot megadsz magadról. Így szimplán csak megkeresett a számodra haszontalannak tűnő információkból.

Esetleg az oldalon lévő adatok hasonlóak más oldalon lévő adatokkal, ami összekapcsolható FB fiókkal. Ez a legvalószínűbb, mivel ismerte más oldalon lévő felhasználóneved.

Továbbá rákereshetett magára a képre.

Persze az is elképzelhető, hogy szimplán csak ismert.

2015. júl. 31. 06:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Dehogyis, épp az, hogy face-en is minden le van rejtve, idegenek semmit sem látnak a profilomból, és nem igazolok vissza minden jött-mentet.
2015. júl. 31. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:
A képek, amit elküldtél neki, feltöltötted valahova például profilképnek?
2015. júl. 31. 14:27
 4/6 anonim ***** válasza:
képet*
2015. júl. 31. 14:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem. Friss fotót akartam neki mutatni, így egy pár héttel ezelőtt lőtt képet küldtem. Sehova nem volt feltöltve, se profilképnek, se úgy egyáltalán. Csak nagyon ritkán teszek fel magamról képeket.
2015. aug. 1. 02:54
 6/6 Kovács János Szal. ***** válasza:

Sajnos az a helyzet, hogy megadnak a FB felhasználók magukról mindenféle adatot, és a jóságos FB-ra bízzák, hogy azokkal mi lesz. Ha van androidos telefonod pl., (amelyen ugyebár csak nagyon nehezen állíthatod be az appok jogosultságait), akkor elég egy indiszkrét app és felkerülhetnek az adataid bárhová. Pl. a telefonon tárolt képeid más képmegosztón is fent lesznek, nem csak azokon, ahol Te szeretnéd stb.

Ez az egész FB őrület egy agyrém, ráadásul vannak olyan fényképek, amiken az emberek arcfelismerő szoftver segítségével be vannak jelölve, hogy ki kicsoda. Más emberek fotóiról is kiderülhet számára, hogy ki vagy, hogy nézel ki stb., amelyeket más FB ismerősei osztottak meg.

2015. aug. 13. 04:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!