Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez valami vírus lehet?

Ez valami vírus lehet?

Figyelt kérdés
Arra lettem figyelmes hogy a gép CPU-ja szinte mindig 97%-on dolgozik. Megnéztem feladatkezelőben mi eszi ennyire akkor is mikor nem is használom és egy exe volt aminek maga a számítógépnév a neve ("gépnév".exe)
2015. júl. 4. 08:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Az, mások is elkapták:

[link]

[link]

Az ilyenkor általános megoldást az alábbi topik:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..

#3-as (2015-06-29 21:00-kor kelt) hozzászólásában már leírtam.

2015. júl. 4. 11:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de elég macerás a kiirtása. Ha újratelepítem a gépet az megoldja esetleg?
2015. júl. 5. 09:41
 3/3 anonim ***** válasza:

"de elég macerás a kiirtása"

Mi ebben a macerás? Ennyi idő alatt már 3 gépet le lehetett volna ellenőrizni több vírusirtóval is.

Nem találod a csökkentett módot? Nincs pendrive-od vagy (újra)írható CD-d vagy másik géped? Nem akar működni a CD- vagy USB meghajtóra író program?

"Ha újratelepítem a gépet az megoldja esetleg?"

Egy adott behatárolható vírus miatt - amit akár rendszerinduláskor induló antivírus termékről/Live Linuxról ki lehetne törölni. Egy teljes újratelepítés csinálni - bocsáss meg, de kissé ágyúval a verébre.

Végszükség esetében megoldást jelent, de azzal is elmegy az idő:

- biztonsági mentést csinálni a fontos dolgaidról

- teljes formattálást csinálni

- feltelepíteni az operációs rendszert

- feltelepíteni a vírusirtót (és frissíteni), a meghajtóprogramokat (lehetőleg a hivatalos oldalról), a használatos alkalmazói programokat

- a frissítéseket felrakni

- a biztonsági mentést visszaállítani (ügyelve, hogy ne jöjjön elő újra a vírus)

2015. júl. 5. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!