Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha egy ilyet veszek akkor...

Leonidas2000 kérdése:

Ha egy ilyet veszek akkor földelt lesz a konektorom?

Figyelt kérdés

[link]

Most tudtam meg , hogy a számítógépem nem földelt konnektorba használom. Egy ilyen egyszerű megoldás lehetségrs?

2015. júl. 1. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha hozzákötöd a radiátorhoz a földet, akkor földelni fog. Ha nem, nem.
2015. júl. 1. 19:05
 2/10 A kérdező kommentje:

Nincs radiátorunkxDDD

Az a megoldás működne , ha a konyhából ahol van földelés átvezetném egy földelt hosszabítóval a géphez?

2015. júl. 1. 19:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Most tudtam meg , hogy a számítógépem nem földelt konnektorba használom. Egy ilyen egyszerű megoldás lehetséges?"

Nem. A konnektornak földeltnek kell lennie, hogy ez az eszköz - ez által a beledugott számítógép - is földelt legyen.

2015. júl. 1. 19:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Az a megoldás működne , ha a konyhából ahol van földelés átvezetném egy földelt hosszabítóval a géphez?"

Igen.

De hosszabb távon érdemes lenne kiépíteni a földelést a szobában.

2015. júl. 1. 19:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Ha világít a fázisceruza a konektorban akkor az nem földelt?
2015. júl. 1. 21:19
 6/10 anonim ***** válasza:

"Ha világít a fázisceruza a konektorban akkor az nem földelt?"

Fázisceruzával ezt nem tudod meghatározni.

Két fajta konnektor van: a földeletlen:

[link]

és a földelt:

[link]

A földelést - ez utóbbinál - a felül és alul levő érintkezők biztosítják (már ha be van kötve rendesen a földelés).

A két lyuk - mind a két esetben - a fázis és a nullvezető. Amelyikben világít a fázisceruza az a fázis, az vág agyon, ha beledugsz egy százasszöget. ;]

2015. júl. 1. 21:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem nagyából. Szóval a két kis réz darab(ha jól látom réz :)) található a konektorban akkor van rá esély , hogy földelt a konnektor feltéve , ha rá is van kötve?
2015. júl. 1. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:

"ha rá is van kötve?"

Csak abban az esetben ha a földelt konnektor földelése rendesen be van kötve a lakás/ház földelőhálózatába.

2015. júl. 1. 22:34
 9/10 A kérdező kommentje:
A házban mindegyik szinte mindegyik konektorban van ilyen kis réz villa , de elvileg csak a konyhában van rákötve rendesen a földelés. Egy konektorra ráköttetni a földelést kb mennyibe kerül?
2015. júl. 1. 22:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Még annyit szeretnék kérdezni , hogy mivel csak fázisceruzám van csak azzal tudok mit kezdeni ugyhogy ha nem világít a fázisceruza ,amikor a géphez érintem akkor az a konektor amibe a gép van dugva az földelt? Mer egy konektorban ami valószínűleg nem földelt világítót a fázisceruza ha a g3pgez érintetettem, de ami valószínüleg földelt azon meg nem.
2015. júl. 3. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!