Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ki használt eddig számítógépet...

Leonidas2000 kérdése:

Ki használt eddig számítógépet nem földelt konektorba? Mi lett a következménye?

Figyelt kérdés

2015. jún. 20. 21:47
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Olvadozni kezdett a gépbe dugott fejhallgató csatlakozójának burkolata.
2015. jún. 20. 21:59
 2/28 anonim ***** válasza:

Én úgy használtam mindig is, mert ebben a hülye házban nincs földelt konnektor, csak hidegpadlós helyiségekben, ahol kötelező...

Annyi gubanc tud lenni, hogy egyes hangszórókkal/erősítőkkel össze tud gerjedni. Ha több erősítőt is kötsz rá párhuzamosan (pl. kis hangszóró + hifi), akkor szinte tuti a gerjedés.

2015. jún. 20. 22:06
 3/28 P.O.C. ***** válasza:

Ezeréves házban lakunk, ami csak később lett megtoldva egy szobával. Az új szobában van földelt konnektor a régiekben nincs. Az előző számítógépeimen nem vettem észre problémát, de ez az új rázni kezdett, ha megfogtam a gépházat, vagy véletlen a gépbe dugott USB hosszabbító széléhez értem.

Megelégeltem a dolgot és a padláson keresztül hosszabbítóval idehoztam a földelt konnektorból az áramot. Most semmi baja.

A földeletlen konnektor miatt hardverhibát nem tapasztaltam (legalábbis szerintem nem).

De hidd el nem véletlenül van a földelésnek külön kivezetése a számítógépen. Az új gépen meg is tapasztaltam a hasznát.

2015. jún. 20. 22:11
 4/28 A kérdező kommentje:
Villanyszamlát nem befolyásplja és nem életveszélyes?
2015. jún. 20. 22:18
 5/28 A kérdező kommentje:
Mert apu szerint le van földelve a konektor , de amikor több napig eset az eső elkezdet rázni a gép ha zokniban voltam.
2015. jún. 20. 22:20
 6/28 P.O.C. ***** válasza:
A villanyszámlához nincs köze. Az utóbbiba nem vagyok biztos. Lásd a fenti érintésvédelmi problémát.
2015. jún. 20. 22:20
 7/28 A kérdező kommentje:
Akkor rázot amikor esős idő volt , mostanában nem tapasztaltam. Arra is gondoltam ,h lehet táp hiba
2015. jún. 20. 22:24
 8/28 P.O.C. ***** válasza:

Ha van próbalámpátok, akkor a fázis és a föld érintésével a lámpának világítani kell ha földelt. Ha nem földelt akkor nem világít csak ha a fázisba és a nullába kötöd, ilyen egyszerű a teszt.

De inkább kérj meg egy villanyszerelőt vizsgálja meg neked.

2015. jún. 20. 22:26
 9/28 anonim ***** válasza:
Ha ráz, akkor gagyi a táp, túl sok áram szökik el belőle. (Kicsi a belső szigetelés ellenállása.) Leföldelheted, akkor nem fog rázni, mert lemegy az áram a földelésen keresztül. Az óra viszont pörög tőle természetesen, így hosszú távon nem előnyös. (Természetesen földelés mellett is érdemes minőségi tápot használni.)
2015. jún. 20. 22:28
 10/28 A kérdező kommentje:
De most nem ráz
2015. jún. 20. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!