Ki használt eddig számítógépet nem földelt konektorba? Mi lett a következménye?
Én úgy használtam mindig is, mert ebben a hülye házban nincs földelt konnektor, csak hidegpadlós helyiségekben, ahol kötelező...
Annyi gubanc tud lenni, hogy egyes hangszórókkal/erősítőkkel össze tud gerjedni. Ha több erősítőt is kötsz rá párhuzamosan (pl. kis hangszóró + hifi), akkor szinte tuti a gerjedés.
Ezeréves házban lakunk, ami csak később lett megtoldva egy szobával. Az új szobában van földelt konnektor a régiekben nincs. Az előző számítógépeimen nem vettem észre problémát, de ez az új rázni kezdett, ha megfogtam a gépházat, vagy véletlen a gépbe dugott USB hosszabbító széléhez értem.
Megelégeltem a dolgot és a padláson keresztül hosszabbítóval idehoztam a földelt konnektorból az áramot. Most semmi baja.
A földeletlen konnektor miatt hardverhibát nem tapasztaltam (legalábbis szerintem nem).
De hidd el nem véletlenül van a földelésnek külön kivezetése a számítógépen. Az új gépen meg is tapasztaltam a hasznát.
Ha van próbalámpátok, akkor a fázis és a föld érintésével a lámpának világítani kell ha földelt. Ha nem földelt akkor nem világít csak ha a fázisba és a nullába kötöd, ilyen egyszerű a teszt.
De inkább kérj meg egy villanyszerelőt vizsgálja meg neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!