Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » HELP_DECRYPT. Mit tegyek?...

HELP_DECRYPT. Mit tegyek? Többi lent!

Figyelt kérdés
Kölcsön adtam a gépem egyik ismerősömnek és volt olyan aranyos, hogy ezzel a vírussal kaptam vissza. Egyik képet se tudom megnézni se semmit. Annyira nagyon nem érdekelne csak, hogy a képek a munkámhoz kellenek. Mivel tudnám helyre hozni őket? Ha elmentem így és újra telepítem a gépem akkor lehetséges, hogy megtudom nyitni rendesen? Nőből vagyok és a kocsikhoz értek nem a gépekhez szóval a gonosz megjegyzéseket köszönöm de nem kérem.
2015. jún. 19. 15:00
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Totál cumi, haver!

A géped keményen beszopott egy Win32/Filecoder.DA nevű Ransomware Tróját.

Az egyetlen módja, amit megtehetsz, hogy mélyszántást végzel gépeden és az oprendszert újrahúzod!

Fájljaidnak végérvényesen inthetsz búcsút!

Már menthetetlen!

2015. jún. 19. 15:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Annyit kell még erről a Trójáról tudni, hogy minden fájlodat titkosítja, lekódolja.

Ahoz, hogy újra hsználni tudjad azokat, a kiberbűnözők pénzt követelnek azért, hogy feloldják a kódot (ha lesznek olyan jószívűek, hogy azt megteszik).

Ha nem értesz a gépekhez, kérd meg egy ismerősöd, hogy formázza le és telepítse újra a géped!

Első válaszoló voltam!

2015. jún. 19. 15:13
 3/6 fersk ***** válasza:
De NE azt az ismerősödet, akinek kölcsönadtad! :)
2015. jún. 19. 19:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Majdnem jól nevezte meg az első válaszoló a kártevő nevét, ugyanakkor egyetértek vele, hogy újra kell telepíteni a rendszert!

Tanulság, SOGA NE BÍZD MÁSOKRA A GÉPED, MINDIG TE LEGYÉL A GAZDÁJA!

Laptop gépről van szó, vagy asztali számítógép?

2015. jún. 19. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van, még van esély az állományok megmentésére.

Jó esetben ha készült árnyékmásolat vagy rendszer-visszaállítás:

[link]

vissza lehet állítani például Shadow Explorer-rel:

[link]

bővebben itt írnak róla:

[link]

Vagy esetleg megoldható valamilyen fájvisszaállító programmal is (a vírus egyes változatai ugyanis törlik az eredeti állományokat - ez volt kollégám szerencséje, így vissza tudta az állományai nagy részét varázsolni) - ilyen program például a Photorec:

[link]

vagy a Recuva:

[link]

vagy a Testdisk:

[link]

de van még sok ilyen program - kinél melyik válik be.

Arra ügyelj, hogy a visszaállítást egy másik meghajtóra végezd, hogy ne írja felül a törölt állományokat!

2015. jún. 19. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:

"A géped keményen beszopott egy Win32/Filecoder.DA nevű Ransomware Tróját. "

Az általad említett kártevő - amit CTB-Locker/Critroni/Cryptolocker néven emlegetnek - nem a kérdező által említett "HELP_DECRYPT" állományokat hozza létre - ezt az ESET vírusirtó oldalán is taglalják:

[link]

A "HELP_DECRYPT" állományokat létrehozó kártevő a Cryptowall 3.0 / Win32/Crowti névre hallgat:

* [link]

* [link]

Általában minden nagyobb vírusirtó elbánik vele.

2015. jún. 19. 22:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!